24 dagar den sjunde maj

I helgen bestämde Maräng sig för att flytta lite på kattungarna. Anledningen? De smet ur bolådan och kunde inte ta sig tillbaka. Lördag och söndag bodde så den lilla kattfamiljen under en byrå i vardagsrummet. I normalfall Marängs flyktställe nr1 då monster-dammsugaren går igång.

Ett par tre gånger försökte jag flytta tillbaka kattungarna till bolådan men Maräng vann till slut.  Är under-byrån en trygg plats undan monster-dammsugaren måste det även vara husets tryggaste plats för en liten kattfamilj tycktes hon resonera.

Tittut! ”Mellan” kikar ut från gömstället under byrån.
Här bakom kuddarna tyckte Maräng att kattfamiljen skulle bo. Jag drog ut lådan för att ge lite mer plats. Det dröjde dock inte länge förrän Mellan och Liten tittade ut.

Det gick bra till en början men på söndagkväll började först Liten och sedan Mellan krypa ut även från denna gömma!

Och sedan hände det vi alla längtat efter! Ingen av kattungarna pep längre då vi plockade upp dem. Vi lämnade inte tillbaka rymlingarna med en gång utan tog oss god tid att klappa dem. Vi tvåbenta hade äntligen förvandlats till rätt trevliga ”päls-klappare”. Mellan bjöd till och med på en massa spinnande och Stor, när hon plockades upp provsmakade våra fingrar! Kanske kan man äta fingrar?

Har han mat? ”Stor” inspekterar husse sen lördagkväll.

Tillbaka till boendefrågan

Marängs flyktställe nr2 undan monster-dammsugaren, är en sänglåda i vårt så kallade pianorum. Kanske kunde den fungera som boplats åt små kattungar som ännu inte kan klättra 20 cm upp? Jag drog ut lådan, satte  i bolådan, bar den till och vardagsrummet och sedär; Maräng kom själv för att inspektera bygget. Hon smet in i lådan och stannade där. Det vara bara för mig att hämta hem trion.

Lyckliga katter

Helgen bjöd på fantastiskt väder! Maräng som haft ”husarrest” fick äntligen lufta sin päls. Till en början såg hon mest snopen, lurad ut. Hur var det möjligt att snön plötsligt bytts ur till gräsmatta. Kylan mot värme. Sedan gick hon nöjt runt tomten och nosade i varje hörn, markerade doft på buskar och blad.

Becky blev alldeles till sig när hon sömndrucken kom ut i trädgården!

En katt på Min tomt! En katt jag inte behöver jaga bort! Men jag kan inte låta bli! Becky spurtade så yllebyxorna tappade mängder med bomull till små fågelbon. Maräng klättrade efter några spurtar upp i ett träd för att hämta andan…

Becky har jagat upp Maräng i trädet…

Becky tröttnade tills slut på att vakta Maräng och svansade vidare på nya äventyr.

Maräng smög försiktigt ner från trädet och lade sig på altanen. ”En egen stund för mig själv”! Sedan var hon nöjd. Trots att altandörren var öppen kom hon inte ut mer utan stannade hos sina små i huset med murar runt omkring.

När vintern blev sommar i ett ögonblick / Maräng maj 2018

Hur gick det då?

Idag var det spännande att komma hem – skulle kattungarna vara kvar i bolådan denna gång? Jodå. Maräng verkar mer än nöjd med att bo i sin kartong – i sänglådan – placerad i vardagsrummet. Såhär såg det ut när jag kom hem:

Färgerna

Ni följer väl Vitatassar(nu) på Instagram?

Jag och andra har klurat lite på B-kullens färger då framförallt ”Liten” ser väldigt mörk ut. Är han verkligen lila? Tur att det finns kunniga uppfödare som kan läsa av stamtavlor.

Jodå kattungar efter Maräng & Walte ska vara: lila eller lila tabby. Jag återkommer med information hur detta ”räknas ut” – det hade jag inte klarat av själv.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked