28 grader i maj

Efter ytterligare familjeråd är vi vuxna nu eniga om att ”she stays”.  Ingen tillräckligt bra ”prinsess-ägar-kandidat” har hört av sig -> vi laddar om med nya tag.

Walte får time-out när han är för ”på”. Han har då en egen tvårummare för sig själv med tillhörande rastgård på 50 kvadrat, ingen nöd på honom alltså.  Lill-matte och lill-husse håller dessutom mer än gärna ‘lillebror’ (som de kallar honom) sällskap och efter en stund glömmer de förstås hålla dörren stängd. Bråket är då glömt och pälstussarna bortplockade.

Becky övar sig på att vara ute med matte och Maräng. Hon pratar och pratar och jag önskar att jag kunde italienska! När hon går nära tomtgränsen rusar Maräng efter henne och jagar henne tillbaka. Denna kloka lilla katt hon är något alldeles speciellt, hon tar hand om oss alla.

Idag har vi haft 28 grader i Göteborg. Maräng och Becky skuttade glatt runt efter insekter men snabbt satte värmen stopp. Båda pustade ut i skuggan på altanen. Becky är lätt att kalla in, man ropar inte hennes namn som man skulle kunna tro utan prasslar med en påse och ropar ”godis”. Det italienska yrvädret kommer som en raket!

Låt oss hoppas att värmen nu stannar och att våra tolv vita tassar lär sig hålla sams.

Becky har mycket att säga | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked