350 gram kärlek

Det är idag Alla hjärtans dag. Valentines day. Ystävänpäivä (fi ”Vännernas dag”). Maräng rynkar lite på ögonbrynen åt ”tramset” då hon anser att alla dagar ska gå i kärlekens tecken. Vi ska bry oss! Om oss själva. Och varandra. Varje dag. Då blir världen en mycket vänligare, trevligare planet att vistas på.

12741927_10153535506477572_3842027774872670168_n
Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Förutom Alla hjärtans dag är det idag 27 dagar kvar till beräknad födsel av: Minimaränger! Jag har köpt en resevåg och idag kändes hon allt tyngre när jag lyfte henne! Och javisst 350 gram kärlek!

Det kommer bli väldigt spännande att se om det blir några kattungar och om det blir några, hur många det blir! Lillhusse tror på sju. Lillmatte gissar på fem. Husse säger tre. Och jag hoppas på åtminstone en. Hur många gissar ni på?

Kattungeboet har kommit från Tyskland. Det blev den jag visade er i ett tidigare inlägg. Till BB duger en flyttlåda, eller en garderob om Maräng själv får välja! Hon har snart inspekterat varenda garderob vi har i röda huset. Krafs krafs… Vi hör henne öppna garderober nattetid och jag hittar henne än här än där. Idag låg hon gott bland våra vikta handdukar i en garderob på stora toaletten.

Maräng har utegångsförbud sedan flera månader tillbaka – och har tack och lov inte heller suttit vid altandörren och mjauat. Jag har faktiskt trott att hon inte ens nyttjar sin rastgård mer än någon gång då och då, men där hade jag fel. I natt sov husse och lillhusse i källaren och vem tror ni envisades med att knö sig igenom både persienner och mörkläggningsgardiner, inte bara klockan 03 utan 05:30 också. Maräng har allt koll på sitt trädgårdsrevir, trots allt.

Vi får ha lite extra koll själva nu bara, så hon får plats genom sin lucka nu, när minnena från Popcorn växer dag för dag …

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked