Allt började med Vanilj

All-started-with-Vanilj
Vanilj, Copyright © 2016 Suzanne Fors, www.pinkalicious.se | All Rights Reserved

I början av Februari 2012 publicerades ljuvliga foton på en vit liten kattunge med stora blåa ögon i flödet på min Facebook. Jösses, var hon på riktigt denna lilla katt? Att jag var kattallergiker sedan 10 år tillbaka verkade min hjärna glömt bort. Det dröjde inte länge förrän mina fingrar liksom av sig själva skrev in en kommentar under en av bilderna: ”Det sötaste ja sett”.

Och som om av sig själv slank det iväg ett meddelande till ägaren: ”Om du någonsin skaffar kattungar med din katt Vanilj kontakta mig”.

Jag fortsatte följa bilderna i mitt FB- flöde, tiden gick och förälskelsen falnade i takt med att katten växte och jag  nästan glömde bort hela grejen… Men så, två år senare kommer ett meddelande i min inkorg:

”Hon är dräktig. Är du fortfarande intresserad av en kattunge”?

Och i samma ögonblick kom jag ihåg bilderna på den vita lilla kattungen med de stora blå ögonen och hjärtat slog ett extra slag! ”Ja jag är intresserad”. Mailet for iväg utan eftertanke. Kattallergiker. Sambo ej tillfrågad om utökning. Men det är väl så man fungerar, när man är kär

Så föddes den sötaste kattungekullen världen skådat, 20/11 2013. Tre små vita pälsbollar som döptes till Maräng, Mazarin och Muffins. Två tjejer och en kille:

tumblr_mwluh24O9N1rpz31jo1_500
Copyright © 2016 Suzanne Fors, www.pinkalicious.se | All Rights Reserved

Ganska snart meddelade uppfödaren mig att Maräng verkade vara den som bäst kunde passa min familj med småbarn. Maräng var en självständig liten kattflicka som inte krävde att få vara med i leken med de busiga syskonen. Hon kunde gå undan och leka ensam också. Jag behövde inte fundera alls. Hon var galet söt, precis lika söt eller kanske till och med sötare än sin mamma. När det var dags att tinga katterna skickade jag iväg betalningen direkt. Och nej jag hade inte ens träffat kattmamman Vanilj eller någon annan birmakatt någonsin tidigare.

Tiden gick relativt fort. Min sambo tyckte tack och lov att idén att skaffa ett husdjur var riktigt trevlig, bara jag inte blev väldigt allergisk på köpet så vi skulle vara tvungna att sälja katten vidare. När jag skickade iväg betalning för katten konstaterade han:

”Inte helt billig, är den nån slags riktig katt du köpt eller”?

tumblr_my0rbhWXEp1rpz31jo1_500
Copyright © 2016 Suzanne Fors, www.pinkalicious.se | All Rights Reserved

Hemmet boades. Kisselåda, kattungemat och en transportbur. Sambon tvekade inte vid ett besök på Ullared: ”Klart hon ska ha något mjukt att sova i och lite leksaker måste hon ju få”! Och jag hade inte hjärta att stoppa honom när han lassade i massor med mat i kundvagnen, som tyvärr inte var till kattungar.

Så nej vi visste ingenting om birmor. Jag hade haft en raskatt i 20- års åldern, en sällskapsperser med nos, utan utställningsmöjligheter. En soffkatt som jag minns med värme! Det kommer inlägg om honom vid senare tillfälle. Tillbaka till Maräng. Jag fick ett datum då Maräng och hennes syskon var redo för att lämna Vanilj. Jag bokade en tur och retur biljett med SJ till Stockholm. Jag och uppfödaren stämde träff på Stockholms central. Jag packade med mig transportburen och en liten leksaksmus.

1555512_10151935374192572_704398560_n
Copyright © 2016 Suzanne Fors, www.pinkalicious.se | All Rights Reserved

 

Framme i Stockholm fick jag ett sms från uppfödaren att hon och Maräng var i butiken Bodyshop. I rask takt gick jag till butiken där jag mötte Suzanne; ”Hej de vill gärna ha kvar Maräng här i butiken” skrattade hon. ”Hon är därborta vid kassan”. Jag styrde stegen mot kassan. Åh min lilla katt, ge hit henne! Hann jag tänka. Butiksbiträdet ville inte släppa henne men gav sedan med sig. Det lilla knyttet luktade så gott! Hon luktade på min tröja och höll sig fast med sina pyttesmå klor. Hon var mycket mindre än jag hade tänkt mig. Bilder ljuger; hon var jätteliten, men hon var också det sötaste jag sett!

På tåget en halvtimma senare satt hon i sin transportbur. Jag gläntade på dörren och hon klättrade genast upp på min axel och började tvätta mitt hår. En liten kattungetunga tvättade mitt hår! ”Hej matte jag är Maräng nu tar vi hand om varann” tycktes hon säga.

Denna blogg kommer handla om livet med Maräng.

2014-02-19_1392814595
Maräng åker X2000, hem till Göteborg. Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked