Att ha katt kräver

Tack

Jag vill börja detta inlägg med att tacka Alla som hört av sig angående Becky. Alla har fått svar och mitt besked är att vi avvaktar innan några beslut tas. [Det kan ju bara bli bättre, eller..?].

Husse är pådrivande i ”keep her” vilket inte gör saken enklare. Lill-husse är tvärtom; ”hejarklack till omplacering”. [Därav är jag mycket noga med, om Becky omplaceras, att det inte får finnas några småbarn i hemmet].

Mat på G? Becky | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Gamla Becky är på G

Vi har fått se glimtar av att gamla Becky är på G (den före Walte)  – men än vågar jag inte dra några slutsatser. Becky kommer knappt upp till övervåningen längre (sovrummen) och att ligga i famnen törs hon inte -> för då kommer alltid en annan katt (Maräng). Becky går med på att ligga framför mig men allra helst tätt intill, bakom eller framför, husse i soffan. Då kan hon ta ett snabbt språng om hon skulle vilja…

Ändock är det Becky som är först vid ytterdörren! Faktum är att hon varit ensam att välkomna mig hem varenda dag denna veckan!

Jag och Becky pratar mycket om mat (och godis) och om olika lekar. Senast idag lekte vi apport och hon hämtade en liten leksaksmus till min hand, ja lade den i min hand, tre gånger, innan Walte kom och vi båda tappade fokus.

 

Oh no säger Walte, här vill Maräng inte att jag softar | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

En tonåring i Vita huset

Walte är nu tonåring.

Jag hoppas att han snart får besök av någon lämplig hona (hör gärna av Er vid intresse). Över en natt kan det växa ut svarta hårstrån runt munnen (ett himla meck att få bort dem kan jag lova). Walte börjar också få plötsliga ”mjau-attacker” och kan jama både högt och lidelsefullt. Svansen vet ni redan, att den är fet; ännu ett par nya ”hobbys” för matte; svanstvätt & skägg-plock.

Att ha katt:

  1. Det är alltid värt det.
  2. Det kräver Tid:
  3. (Pengar – men det tar vi vid ett annat tillfälle)

A Tid att städa: Nu med 3 katter städar jag, 7 dgr i veckan: minst 1 h/dag enbart dammsugning, moppa av golv, göra rent katt-toaletter. Ej inräknat: normalt hushållsarbete, det utan katt.

B Tid att leka: Fast katten har en annan katt i sitt hem betyder det inte per automatik att den har en lekkamrat. Varje dag vill och behöver katten leka. Jag har tre olika individer som uppskattar olika slags lekar. En vill leka kurragömma. En vil leka apport. En vill leka med mig utomhus. Tack och lov uppskattar samtliga katter även lek med andra familjemedlemmar med två ben så vi kan hjälpas åt!

C Tid att mysa: Sist men inte minst, det bästa av allt. En katt behöver kärlek!  Massor med kärlek. Åter igen är jag lyckligt lottad över att min familj inte endast består av mig. När de två ovanstående punkterna är avklarade för dagen väntar alla tre katterna ivrigt på den tredje punkten. Jag behöver bara styra stegen mot vardagsrummet, oftast hinner jag inte ens sätta mig ner. En katt vid axeln, en i knät och en avvaktande på golvet. Alla tre vill mysa. Och som de spinner.

Playtime? Alla vill leka Sin lek | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

 

1 Comment on Att ha katt kräver

Malin said : Guest Report 2 years ago

Intressant inlägg, jag har själv en birma(född ensam i kullen) och jag funderar på att köpa en till för att han ska få sällskap och bli mer stimulerad men du menar att det ändå inte hjälper utan behovet av lek fortfarande är lika stort? Du får gärna utveckla det? :) Tack för intressant läsning :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked