Crazy catlady

Ett två tre

Ni som följer vitatassar.nu på Instagram, (länk här) för er är det ingen nyhet, men ni andra. Vad definierar en crazy catlady?

  1. En katt har ”de flesta”.
  2. Två katter har de som inte ville ha dåligt samvete.
  3. Tre katter? Now we are talking. Crazy catlady!

Ni som läst bloggen vet att det finns en småtokig historia om hur det kom sig att Maräng flyttade in hos oss i Röda huset. Jag hade spanat in Marängs mamma som kattunge. Häpnats av att det fanns så vackra levande varelser! Sett bilden på henne i flödet på Facebook. Trots allergi hade jag kommenterat en bild av kattungen med ett:

´”Om du någon gång skaffar kattungar med den här katten, ring mig”.

Två år gick. Sedan fick jag ett meddelande från ägaren. Kattungen med stort K hade blivit stor och var nu dräktig. Var jag fortfarande intresserad av en kattunge?

Självklart. Utan att någonsin ha träffat en ”Helig birma”.  Trots allergier.  Jag hämtade kissen på Stockholms station. Och resten är historia. Maräng, en helt fantastiskt liten katt flyttade till Röda huset och livet blev sig aldrig likt.

På midsommarafton i år hämtade jag Becky, vår italienska prinsessa, i Venedig. Tänkt som sällskap till Maräng och som blivande avelskatt med tanke på fina drag och fina gener. En lika vild chansning som Maräng en gång var.

Becky börjar bli stor nu. I februari fyller hon ett. Maräng blir tre i november. Klockan tickar och med det satte jag igång och letade efter en hankatt för ett par veckor sedan. En lila eller lilatabby hane – att låna för parning. Familjen längtar efter Minimaränger – och då gäller de färgerna på föräldrarna. Popcorn är numera kastrerad så han var aldrig aktuell.

Jag fick några erbjudanden, om dejter för Maräng, med rätt kulörer, men till, i mina öron; orimliga villkor. Några jättefina hankatter, av andra kulörer, fanns också till bjuds, men vad ska man göra när man endast vill sätta fina lila katter till världen?

Jag stod på altanen igår kväll när mörkret just lagt sig.  Provade orden ”Walk with me”. Och så en gång till med betydligt högre stämma:

”Walk with me”

Just när jag tänkt prova det hela på svenska istället tände grannen sin ytterbelysning…

Nu har hon väl ändå blivit tokig den där. Nog att hon springer mycket men ropa efter promenadsällskap på detta viset. Tokig katt-tant den där.

Och javisst, det är så han heter. Katt nummer tre! Ännu kattunge. Prinsen från Finland. I rätt färger med fina drag och gener. Åter går vi i väntans tider. Det kommer bli en väldigt spännande resa att hämta hem honom.  Denna gång får jag nämligen inte resa ensam!

Hela familjen tänker följa med. Fyra personer och två katter. Där går min gräns… Ni vet, det tar en stund att öva in sig att åka bil med fler barn. Så Becky stannar hemma med kattvakt medan Maräng följer med för inspektion av den lilla, och håll i hatten jag menar katten; för utlandsutställning!

Lillhusse tyckte mamma var ”lite” tokig som köpte en katt i Italien. Det här med utlandskatter har nu lagt sig så Finland var enligt honom inget konstigt. Tokigare bara att katten inte går att ropa på utan att man själv verkar tokig.  I Finland kallas han ”Waltsu” men lillhusse tycker att i och med sverigeflytt låter Walte lite bättre. Så tills vidare heter han nog så. Walte.

Nu tar bloggen en liten paus – det är dags att uppdatera sidan – . Vi ses om en vecka eller två. Sköt om er.

1
Publicerad med uppfödarens tillstånd. Walk with me, 8 veckor.

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment on Crazy catlady

Det ska vara lätt att ropa deras namn | said : Guest Report 7 months ago

[…] Här en länk till ämnet namn för er som inte följt bloggen tidigare: http://vitatassar.nu/crazy-catlady/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked