CV Maräng

Inför stundande förlossning gör Maräng som så många andra blivande mödrar i världen: hon undersöker vilka möjligheter hon har att få vård. Om det skulle uppstå komplikationer. Försäkringsbolaget Maräng är försäkrad hos, bad för några veckor sedan att få veta Marängs meriter.

Här kan jag lugnt erkänna, att jag som matte, fick fundera en stund för att begripa vad de menade. Meriter… Om hon fångat en fisk?

Sedan trillade fisken så att säga, i nätet. Självklart kommer de få Marängs CV!

Nej försäkringsbolaget efterfrågar inte att få veta om Maräng kan apport. Vilket hon faktiskt kan. Det handlar om att jag som matte ska redovisa vilka utställningsresultat Maräng har. Och om hon har deltagit i så kallade hälsoundersökningar.

Jag som Marängs matte, är en fullkomlig nykomling (en Pellesvanslös-ägare om ni förstår vad jag menar. Inte så insatt) i denna hårda, men förhoppningsvis rättvisa, utställningsvärld. Jag har inte koll på i vilken ordning man ”ska” ställa ut sin katt och av vilken anledning. Jag råkade bara köpa en fin katt. (En ”riktig katt”, ni som läst mina tidigare inlägg minns). Utan stöd från Marängs mor/far sida hade jag Aldrig kommit på tanken att ställa ut henne. Marängs mor är ”Champion” och far har titeln” IC/IP”. Jag är ledsen, men tyvärr vet jag inte ens vad det innebär! Men han är Grymt snygg!

Kattutställningsvärlden innebär att man kan åka från Göteborg till Stockholm. Från Stockholm till Oslo. Från Oslo till Nyköping. Och tro att man befinner sig i något slags delirium! Runt om springer nämligen samma människor! Det är stora känslor i luften. Ja jag menar riktiga tårar och lustfyllda euforijubel. Och samma (gamla) katt ropas ut i högtalarna. Grattis! Grattis! Igen!  Poff där öppnades champagnen. Domarna, den dyrkade, högt uppsatta juryn. Makten, sitter fint på rad, med namnskyltar, och skriver identiska bedömningar… utställning efter utställning. Några ord här och där byts ut. Ibland byter man till ett annat språk. Och katten, den får i bästa fall en ny titel.

Märklig värld för den oinvigda.

En värld där det antagligen efter ett tag kan kännas ganska tryggt att veta vem man tävlar mot. Vem man bedöms utav. Och vad man förmodligen kommer att få höra. Tryggt lär det också vara att veta, att bara man kommer i God tid. Det vill säga ett par dagar i förväg får man plats på parkeringen, med sin husbil! Jag undrar lite hur de badar sina katter i sina husbilar. De instruktioner jag fått är nämligen att man måste bada katten, dagen före utställning. Kvällen före fönar man fram till midnatt… Kanske är det jag som inte vet vilka resurser som gömmer sig i en husbil. Ja ni hör jag har massor kvar att lära! Och spännande är det. Tro inte annat.

Så. Ja Maräng har agerat modell! Tävlat i utseende och temperament. Hon har ingenting emot spa bad och efterföljande fön. Hon verkar tycka att det  är trevligt att vara lite uppiffad. Att bli ompysslad. Inför den hårda juryn har Maräng kammat hem rosett efter rosett. Att Matte sedan har åkt på en antal, ja vågar jag kalla det, tillrättavisningar, tar vi i ett annat inlägg.

Här kommer Meriterna:

Titel: Champion.

 

2014-12-07_1417970504
Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

Högsta uppnådda bedömning: CACIB

 

Marang-20150524
Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

Modelldebut: 2014-03-25  : 4 månader gammal, Nyköping

 

2014-03-22_1395509200 - kopia
Första rosetten. Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

2014-12-06_1417859221 - kopia
Redo. Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

2015-09-20_1442739782
Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked