Det blir ingen resa

Min resa till Italien närmar sig. I helgen ägnade jag åtskilliga timmar åt pappersarbete. Tur var väl det.

Människor runt om är: förstummade och frågvisa. 🙂 Åka till Italien och köpa en katt. Är det sant? Och nej, det är inte Jag som samlar på Absolut-vodka flaskor eller Whiskey. Det är inte därför jag reser en tur och retur Italien. Men är man född 1976 är det väl hög tid att skaffa sig en hobby i år, tycker ni inte. Jag är tacksam för alla frågor jag fått för de har mig att fundera några varv till!

Herregud om hon inte trivs! Vad gör vi då då?

I förra veckan skickade jag iväg ett mail till mitt försäkringsbolag, att jag vill försäkra en ny katt, som jag hämtar midsommarhelgen, i Italien. Tack och lov för försäkringar! De ställde de rätta frågorna. Jag kunde låta de mer triviala frågorna (som den ovan) fladdra förbi. Jag läste försäkringsvillkoren noggrant:

”Försäkringen gäller också om katten tas ur avel på grund av HCM, om föräldradjuren är testade negativt”.

A-O i Sverige (men olika i olika länder JA). De flesta kattuppfödare som säljer en kattunge till avel – kan visa att föräldrarna är hjärtscannade. Så släktingar inte är drabbade av hjärtsjukdomen: HCM.  Jag gjorde det själv med Maräng, precis som hennes föräldrar gjorde och föräldrars föräldrar. Scannade och fick därmed ett ”friskhetsintyg”.

Uppfödaren tillika säljaren i Italien lovade visa mig sådana papper när vi talades vid första gången. När jag nu idag, i morse, bad om att få se bilder på papprena visade det sig att: pappan inte hade något sådant intyg.

Det blir ingen resa! Tur man har försäkringar… Hann jag tänka.

Det brukar vara väntetid på scanning. Lång väntetid. Jag fick vänta i flera månader. Uppfödaren i Italien hade tur; iväg åkte pappan till veterinären, idag, i eftermiddags! Och ikväll fick jag intyget. På Italienska. Men i alla fall… Längst ner står det:

”Quadro negativo per HCM”

Phu. Nedräkning pågår.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked