Det ska vara lätt att ropa deras namn

Vad ska kattungarna heta?

Mina katter ( Maräng & Becky) vet vad de heter och det var aldrig frågan om att döpa om dem. 

Varför?

1) Jag gillade katternas namn!

2) Katten visste ju redan vad hon hette (Maräng).

Ropade jag ”katten”, ”kissen” eller något annat så kom det ingen katt. Ropade jag Maräng eller ”Marre” kom hon direkt! Vi funderade aldrig på något annat namn utifrån punkt 1 och 2 med vår första katt.

Becky lärde sig sitt namn

Becky – katt nummer två var inte ”helt på det klara” med vad hon hette men lärde sig väldigt snabbt när vi envetet fortsatte att kalla henne Becky.  Idag, kommer hon snabbt som blixten när vi ropar Becky, ”Poh” eller kombinationen ”Becky-Poh”.

Summa summarum, detta med namngivning ur uppfödarsynpunkt är inte helt oviktigt. Om den nya ägaren gillar kattungens namn kommer den sannolikt att få behålla sitt namn,  som den (förhoppningsvis redan) har lärt sig att lystra till.

Namn på bokstaven ”B”

Utifrån mina erfarenheter funderar jag på att avvakta med ”namngivning” av kull-B  utifrån vissa preferenser:

Då detta är en ”B-kull” vill jag att namnen börjar på bokstaven ”B”. Alternativt att jag döper hela kullen till exempel till : tex Vita tassar(nu) Born to be X (valfritt namn).

Vi gissar på att B-kullen består av: två tjejer och en kille [men även erfarna uppfödare har haft FEL så vi får se på första besiktigningen om ett par veckor vad veterinären säger].

Ännu är det oklart vilken färg var och en av kattungarna har: de kan vara lila (som Walte) eller lila tabby (som Maräng). Förra kullen var lättare i färgbedömning då de endast kunde vara lilatabby.

Vita tassar(nu) B-kullen 22 dagar:

”Stor”:

Stor © 2018 Jessica Olsbo | All Rights Reserved
Mellan © 2018 Jessica Olsbo | All Rights Reserved
Liten © 2018 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Namnidéer:

Belle, Bezzie, Blondie, Bridget, Bella, Brooke, Beyoncé, Britney, Buffy, Bill, Bubba, Bailey, Bernard, Benji… fler namn?

Här en länk till ämnet namn för er som inte följt bloggen tidigare: http://vitatassar.nu/crazy-catlady/

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked