Efter Ikea -väntar högre standard

Inte ens en vecka gamla. Ändå mitt i händelsernas centrum.

 

FullSizeRender100
160316. Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Än tillbringar de all sin tid i sitt lilla ”katthus”; en enkel, miljövänlig, återvinningsbar Ikea-kartong. Med ingång. Längst ner i en mörk garderob. Där i Ikea-lådan kommer de bo åtminstone en vecka till. Först när de öppnar sina ögon och blir rörliga kommer de att få uppgradera sitt boende. När sinnena är utvecklade är det dags att flytta till högre standard! En inhägnad liten ”katthage” väntar på dem, beställd från tyska Ebay. Hoppas de gillar den!

Så små. Ändå tar de Mycket av mattes tid. Trots att de bara sover. Som vilka småbarn som helst (utan kolik). Det råder till och med febril aktivitet kring deras väl och ve.

De små Minimarängerna.

Ett axplock ur aktiviteterna i Röda huset idag:

1) Kattungeskola: Barnen; lill-matte (9 år) och lill-husse (6 år) har examinerats med Väl Godkänt betyg Steg1: Stänga wc locket efter varje toa besök. Livsfarligt om ett par veckor. Ett öppet wc lock kan betyda: säker död för en liten katt.

2) Matte har kontaktat varenda Djurklinik i Västra Götalands län, som går att Googla. Varenda klinik har blivit uppringd. Om de ej haft tid att svara har de fått ett email som nu väntar på svar. Matte undersöker vilken klinik som har det ”förmånligaste kattungepaketet”. Vilken veterinär som kommer få förmånen att undersöka Minimarängerna! Kattungebesiktning, id-chip märkning och två vaccinationer. Priserna varierar stort! Strax under 1000 kronor verkar det kosta, per kattunge.

3) Fotografering. Matte fick nys om att det Nu går att se färg på Minimarängerna! Matte och Lillmatte hade således hela 4 minuter på sig att väga OCH fotografera de fyra ungarna ikväll. En minut per unge verkade rimligt. Det gick sådär… Maräng skrek! Och till och med Lillmatte började leta efter sin mobil..! Som hon höll i handen. Så. Ni får stå ut med tokiga bilder. Det kommer bättre så snart kattungarna är redo för ljus & socialt umgänge.

LillaVit var den enda som blev helt lugn av lillmattes försiktiga smekningar på ryggen. Kattungen hade gärna stannat kvar i lillmattes famn en stund till, men mammaMaräng skrek i högan sky! 

Efter 4 minuter var alla 4 Minimarängerna tillbaka i tryggheten, hos Ikea.

Vi hoppas på fler fototillfällen i och med högre boende-standard. Så nej: färgerna vet jag inte än. Och vad gäller kön? Inte det heller med 100 % säkerhet. Förväntade färger är: Lilatabby (= samma färg som mamma Maräng och pappa Popcorn har) alternativt ”solid” det vill säga: Lilamaskad. Jag tror fortfarande att endast Lilla Grön är hona och resterande är hanar.

Grön 1160316
Lilla Grön. 160316. Hona? Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

Blå 100 %
Lilla Blå. 160316. Hane? Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved
vit 160316 nr2
Lilla Vit. 160316. Hane? Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved
RÖD
Lilla Röd. 160316. Hane? Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

2 Comments on Efter Ikea -väntar högre standard

jezziejoo said : administrator Report 3 years ago

Hej Helena ! Ja där har Maräng fått sina vaccinationer och sitt pass utfädat så blir till att åka dit igen. Kliniken är billigast vet jag nu efter jämförelsen också. Är våra honor eller deras kattungar släkt med varann :) ? Hur många katter har du? Ha en fin dag!

Helena Magnusson said : Guest Report 3 years ago

Hej! Lerums djurklinik tar 750kr för kattungepaket. (2 x vaccination, chipmärkning och vetrinärundersökning. Ett tips bara och Vetrinär Gustaf är mycket trevlig. M v h Helena (Lottabo_birmor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked