Föräldraskap

– Ja ta springskorna på dig. Jag har lagt regnjackan och regnbyxorna i skolväskan.

– Men mamma det åskar ju! Kan du inte köra oss!

– Lite frisk luft är bra och ni hinner till skolan innan regnet öser ner.

En kvart senare tror den som vaknar att det var natt och Vita huset slår per automatik på ytterbelysningen. Regnet försöker spika hål på fönsterrutorna från alla väderstreck.

Maräng tar en powernap en solig dag – inte som idag © 2018 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Kanske var det febern eller stressen att bara få iväg dem så att jag kunde lägga mig igen. Regnstövlarna står ovanligt prydligt med sina raka rör utan minsta vinkling åt sidan, kvar i hallen.

Gör om gör rätt

Jag tar på mig min trotjänare, allvädersjackan, ovanpå nattlinnet. Kör längs den mörka Göteborgsvägen upp till skolan på Skolvägen. Saktar ner för att inte skölja över den regnblöta cyklisten som stannat för att tända cykelbelysningen.

I ettornas hall 08:15. Kläder hängda i galonbyxornas fotöglor. Halvt in- och utvända kommer de att möta skolbarnet utan att ha haft en rimlig chans att torka när rasten ringer ut. På en bänk får ett litet barn med stark egenvilja, pedagogiskt förklarat för sig, konsekvensen av att bära våta plagg. Jag känner febern stiga. Kampen har pågått så länge, att kläderna flickan bär, snart förmodligen är torra.

Jag ställer de raka vid hans hylla.

 Då hör jag den lilla med stark vilja utbrista: ”Okej okej då!” 

Jag applåderar inombords och viskar ett tack till pedagogen för att hon finns där för våra barn.

Ansvarstagande

Hemma väntar Maräng vid dörren. Hon känner igen ljudet av min bil och välkomnar mig i hallen. Jag serverar henne frukost nummer två som hon snabbt glufsar i sig. 

– Vilken fantastiskt kattmamma du är!

Maräng ser med sina blåa ögon rakt in i mina ögon. Hon hoppar sedan upp i min famn och lägger sin haka mot min axel. Efter att jag kramat om henne hoppar hon ner på golvet och smiter upp för trappan till sina små i garderoben. Maräng brister då inte i sitt föräldraskap.

 

Mammas katt © 2018 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

 Ps2. Jag vet att ni är nyfikna så jadå, alla tre små Vita tassar(nu) kattungar mår jättebra! Till helgen tror jag minsann att de är redo att se världen. Alla tre har börjat öppna sina ögon. Nu ska jag lägga mig igen, låt oss hoppas denna feberyra snart är över.

 

I en garderob i väntan på att ögonen ska öppna sig för världen © 2018 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked