Första måltiden

Imorgon fyller Minimarängerna fyra veckor.

 

Alla tre växer fint och är pigga krabater. På kvällarna är de riktigt vilda och håller sig inte längre i bolådan! Sedan i onsdags bor de i sin katthage, [köpt via tyska Ebay], i vårt vardagsrum, dygnet runt. Första dagarna denna veckan bar vi upp bolådan till vårt sovrum på kvällen, för natten, men nu är kattungarna så livliga att jag är rädd att de hoppar ur garderoben.

Maräng är nöjd med hagen i vardagsrummet och har inte försökt flytta ungarna därifrån. Bolådan, kartongen från Ikea, är i hagen och Maräng ligger gärna på lådan och spanar på sina busungar:

hagen
Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Som ni ser har Maräng använt vår soffa som klösbräda! Jag ska göra allt jag kan för att försöka lära kattungarna att man ska använda ett klösträd eller klösbrädor istället. Min förra katt, persern, Ruttu, använde endast de enkla pappersklösbrädorna som man kan köpa i de flesta affärer, tacksamt mot alla möbler!

Jag har sett fina klösbrädor i olika färger som man kan fästa på väggen. Katten kan sträcka sig mot väggen och samtidigt klösa. Jag tror att det blir ett sådant inköp, i samband med att vi köper ny soffa när kattungarna flyttat hemifrån. I matchande färg med soffan. Än är det ingen idé.

Det blir en hel del tvätt av filtar och mer kommer det bli nu när kattungarna börjar äta riktigt mat och ska lära sig att gå på lådan. Redan nu är de i alla fall vana vid ljudet av dammsugaren! Alla tre kattungarna tittar nyfiket fram medans mamma Maräng springer så långt bort hon bara kan när den brummande läskiga maskinen sätts på. Tyvärr har Maräng aldrig vant sig vid dammsugaren, varför vet jag inte. Hårfönens ljud bekymrar henne inte alls, inte heller att fönas. Men dammsugaren. Det är det värsta hon vet!

Idag var det smygpremiär för första riktiga måltiden! Fjärde levnadsveckan kan man börja vänja katterna vid fast föda. Mamma Maräng försökte först hindra det hela genom att kalasa i sig all mat – omöjligt dock då hon serverades en egen trerätters måltid.

Kan ni gissa vilken måltid som var populärast? Och vilken av kattungarna högg in först?

Filmklipp från första måltiden laddas snart upp på Instagram https://www.instagram.com/vitatassar.nu/ och på Vita tassar(nu)’s nya Facebook sida, https://www.facebook.com/vitatassar.nu/  så ta en titt där om en liten stund ni som är nyfikna.

Och maträtterna som serverades?

  • Rå köfffärs som har varit fryst.
  • Blötlagt torrfoder: Mother & BabyCat från Royal Canin.
  • Ultra soft mousse från Royal Canin.
  • Babycat Milk från Royal Canin.
  • Mamma Maräng fick en trerätters på egen tallrik. Samma som kattungarna men också Fresh And Fine, fisk, från Sheba.
mat
Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved
IMG_8880
Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked