Glöm inte att försäkra din pälskling

Förra veckan höjde jag mina två katters försäkringsbelopp för veterinärvård till 60 000. Med fast självrisk. Även min nya katt som jag hämtar i Finland  i slutet på november, har jag redan nu försäkrat till samma belopp.

Jätte dyrt JA men OM olyckan är framme är jag beredd. Jag följer grupper på nätet där veterinärvårdskostnader i Sverige diskuteras. Hutlösa belopp!

Mitt försäkringsbolag berättade, när jag frågade om rabatt, att de flesta bolag ger en rejäl rabatt – om man som uppfödare ”ser till” att kattungeköparen skaffar försäkring i samma bolag. ‘De undrade vad jag tänkte om det’.

Inte ok i mina öron. Varje kattungeköpare ska ha friheten att själv välja försäkringsbolag. Inte ska en uppfödare bli försäkringsförmedlare, säljare.

Mitt råd till Alla djurägare är:

  • Ha en försäkring.
  • Undersök i förväg vad Din försäkring täcker. Och ännu viktigare: vad täcker den inte?
  • Hur stor är självrisken? Är den fast eller procentuell?
  • Undersök vad det kostar Om ditt djur behöver stanna på klinik Ett  endaste dygn.

Har man tur slipper man använda sin försäkring, men har man otur kan det bli galet dyrt.

Maräng sänder krya på sig tankar till en släkting, som drabbats av en relativt vanlig åkomma; pälsboll som fastnat i tarmen.

Jag ska köpa gräs till Becky.  Maräng betar gräs i vår trädgård då och då. I fällningstid kräks hon pälsbollar nästan varje dag, tack vare gräset hon får i sig. Becky har jag ännu aldrig sett kräkas och hon går sällan ut, en liten gräsväxt ska införskaffas, kanske kan den hjälpa mot pälsbollar i tarmen.

 

 

161010-marang
Vaffö då då ?!? Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked