Hallonbåtar i sikte

På lördag är det tre veckor sedan jag åkte X2000 med Popcorn från Göteborg till Stockholm. Maräng slutade skrika efter tre dagar och allt blev som vanligt igen i Röda-huset. Jag fick tillbaka min svans. Husse fick varma fötter. Lillmatte fick ett par extra öron att läsa läxan för och lillhusse fick katthår i ögonen.

Men igår upptäckte jag plötsligt att Maräng verkade fått minnen av Popcorn! Hon låg bredvid mig. Blicken i fjärran. När jag frågade henne hur det är, tog det några sekunder innan hon svarade! Maräng är en uppmärksam katt och svarar alltid när jag frågar.

Med ett litet mjau svarade hon på min fråga. ”Jotack det är okej”. Men jag visste med ens – de där sekunderna av tystnad talade för att hon var lite trött. Lite fjärran. Ni vet som man är när man har någonting annat att fundera på.

Jag kliade henne på ryggen och genast lade hon sig på rygg. Då såg jag dem! Marängs hudfärgade, eventuella framtida mjölkmaskiner, hade förvandlats till röda prickar! Hallonbåtar i sikte  = första tecknet på att en honkatt är dräktig!

FullSizeRender

Naturligtvis hade jag min Iphone inom räckhåll och knäppte ett kort innan Maräng hann fundera över varför jag inte kliade henne på magen. I samma ögonblick jag sände kortet till Popcorns matte ringde telefonen. ”Tjoho” i luren. ”Beräknad födsel är 12 mars och första veckan i juni kan kattungarna flytta”. Snacka om att någon varit med förr!

Ja nu håller vi alla tassar och tummar så Maräng inte bara skojar med oss. Hon kan ju vara skendräktig.

När hallonbåtarna siktats startade naturligtvis boandet! Google på ‘bolåda’ och ‘kattungehage’. Bolåda = BB. Kattungehage = Kattungarnas hus/tält tills de lärt sig att alla trappor i Röda-huset är lika med livsfara. Det blev en del försök till översättande för att hitta vad jag letade efter.

Wurfkiste. På tyska. Kitten nursery gav bara bilder på babyrum – med kattbilder på möbler och väggar. Så nej det engelska ordet som används har jag inte lyckats komma på.

Tyska ebay har hittills i mina ögon svarat bäst på sökningar på kattprylar.  Där köpte jag mitt klösträd för 1/3 av kostanden i Sverige. Men ca 870 kr för denna BB låda (nedan) och hagen (nedan) för ca 350 kr. Hagen går väl an men bolådan. Dyrt! Så husse har fått mail. Ritning till ett BB och en länk till tältet. Så han kan få bestämma kulör.

Men tipsa mig gärna, engelska ebay har massor med kattprylar men jag vet inte vad jag ska söka på …

 

bb

 

tält

 

 

 

 

 

 

2 Comments on Hallonbåtar i sikte

jezziejoo said : administrator Report 3 years ago

Tack ! Ja vi får hålla alla tummar & tassar, man vet ju aldrig hur det går - men det hade varit roligt med Minimaränger. Aha vad kul att du sett hagen i verkligheten! Den ser ju riktigt trevlig ut och utannonseras att passa såväl valpar som kattungar, borde funka!

Hanna said : Guest Report 3 years ago

Precis den där hagen skulle jag också köpa.Såg den på Djurens dag i somras använd i praktiken och den verkade jättebra!Lycka till med väntandet!Kommer bli supersöta kattungar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked