Legitimerad läkare Jessica XXXXX

Det ringde en väldigt trevlig man häromkvällen. ”Heter du Jessica XXXXX”? Japp det är jag det. ”Har du nyligen fått din legitimation som läkare? Jag kan nämligen inte hitta dig.  Vare sig i Sverige eller utomlands.”

 

”Va? Jag fick inte ur mig något annat än Va. Men trevlig som han var, snappade han upp mitt korta svar och fortsatte i samma trevliga ton: ”Ja alltså det gäller din ansökan om stamceller”.

Så kan det gå när man slinter på tangenterna. En Enda bokstav. Till mitt försvar. Sverak blev Sverek.

Mitt mail till Sveriges kattklubbars riksförbund hade gått fel. Mycket har hon kvar att lära. Hur min förfrågan, om min stamnamnsansökan, blev stamcellsansökan förtäljer dock inte historien.

Jag har alltså ansökt om att få ett Stamnamn – tillika ”uppfödarnamn”, hos Sverak. Förnamnet Marängs kattungar kommer att få dras med. Resten av sina liv. Viktiga grejer, inget man bara slänger ur sig!

Och ja jag har ansökt. Och ja jag fick avslag. Utan vidare förklaring. Lika snabbt som jag skickade in min ansökan – lika snabbt kom det tillbaka. Snigelpost med studsbollseffekt. Ett mycket vänligt svar att jag fått avslag på min ansökan och att jag snarast skulle skicka in en ny ansökan, med förslag på nya stamnamn.

Men den bet inte på mig. Den gav klös. Vaffö då då? Varför avslag utan vidare. Så jag skrev en formell överklagan. Och idag fick jag svar; efter att ha träffat rätt på tangenterna i adressfältet. Jag frågade, vad händer med min överklagan. Svaret kom snabbt från Sverak. De verkar sitta i ständig beredskap.

”Ditt ärende finns nu hos Fife för beslut”.

Jag googlar Fife. (För mig låter det som rymden). En träff:  FIFe – Fédération Internationale Féline. Är det inte spännande så säg!

Håll nu alla tummar & tassar att Fife låter mig få heta Vita tassar. (Forts efter bilden nedan).

 

IMG_6306
Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Idag har förberedelserna för Marängs kattungar tagit ytterligare steg: jag har beviljats ”kattledigt” ✓ . Kattmjölksersättning med tillhörande nappflaskor är inköpta ✓. Mitt uppmärksamma försäkringsbolag har höjt Marängs värde trots att hennes titel fallit mellan stolarna (!) ✓. Jag har jättemånga intresseanmälningar till kattungar som inte ens existerar ✓.

Hos Sveriges kattklubbars riksförbund finns Marängs Champion titel alltså inte registrerad – har jag fått upptäcka tack vare mitt försäkringsbolag. Bedömningssedlar från katt-utställningar ska per automatik skickas till kattklubbar – som i sin tur ska registrera in nya titlar till Sverak. Någonstans slant kanske någon annan också på tangenterna? Kanske finns Marängs bedömningssedel hos den trevliga mannen! Skönt att vi är fler som kan göra fel.

Idag har jag ägnat eftermiddagen åt att försöka rätta till det hela. Här under fältet titlar http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/377727 finns förhoppningsvis snart ordet CH. Men den angenäma titeln: leg läkare Jessica Olsbo, nä den kommer jag nog aldrig att få möjlighet att uttala igen, ens för mig själv.

 

 

 

 

1 Comment on Legitimerad läkare Jessica XXXXX

Jessica said : Guest Report 3 years ago

Jag har också fått avslag på stamnamn utan anledning och ett av de var riktigt unikt och fanns inte en tillstymmelse av likhet till något annat. Men men... jag orkade inte överklaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked