Maräng gör en Choupette

Världens rikaste katt drog in 28 miljoner kronor förra året. Det är Daily Mail som rapporterar att katten Choupette inte riktigt lever som andra katter. Hon har: två personliga hembiträden, en livvakt, en privatchaufför, en egen privat ”medicinsk konsult” och reser med privatflyg världen över med husse. Bor hon på hotell kostar hennes rum ca 5000 kr per natt.

Vem är denna katt?

Hon heter Choupette Lagerfeldt och föddes den  5:e augusti 2011. Om namnet inte känns igen kanske ägarens namn klingar mer bekant,  Karl Lagerfeld. Det är husse själv som uppgivit att hans katt tjänade 2,18 miljoner pund, närmare 28 miljoner kronor förra året.

Vad jobbar hon med?

Choupette tjänar inte sina pengar på att göra reklam för kattmat som man skulle kunna tro. Nej hon är enligt husse alldeles för sofistikerad för detta! Choupette äter middag vid bordet med husse, hon vill inte äta på golvet. Hon vill ha flera rätter serverade på en gång och därefter väljer hon vilken av rätterna som smakar för dagen. Favoriten är paté. Sina pengar har hon tjänat genom två reklamkampanjer, en för Opel i Tyskland och en för skönhetsprodukter i Japan.

Choupette är om någon inte redan listat ut detta, naturligtvis av rasen helig birma:

 

 

choupette-main_3068577a
Foto: Karl Lagerfeld

Källa: http://fashion.telegraph.co.uk/article/TMG11508350/Karl-Lagerfelds-cat-Choupette-earned-2-million-in-2014.html

Choupette inspirerade Maräng redan vid tidig ålder, men till skillnad från Choupette så föredrar Maräng Volvo! Karl Lagerfeldt får dock gärna höra av sig om Choupette skulle behöva en vikarie någon gång. Att prova en Opel skulle Maräng tycka var spännande!

Och vad gäller kattmatsreklam som Choupette inte ställer upp på finns Maräng redo! Hon äter det mesta med god aptit! Det är bara att höra av sig!

 

1924462_10152045043057572_354067320_n
Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

Birmakännare och alla andra; vad tror ni att Choupette har för färg? Är hon blåtabby eller lilatabby eller något annat? Svara gärna här under kommentarer.

 

 

4 Comments on Maräng gör en Choupette

jezziejoo said : administrator Report 3 years ago

Hej Siv ! Vad roligt att du gillar min blogg.

siv åslund said : Guest Report 3 years ago

Hej! Jag heter Siv och bor långt upp i norr. Vi har en lilamaskad Birmahane. Underbart att läsa om din fina, fina Maräng.

jezziejoo said : administrator Report 3 years ago

Aah tack ! Det får bli ett inlägg om alla färger så småningom.

Suzanne said : Guest Report 3 years ago

Choupette är lilasköldpadda ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked