Mars(katter)

Det är knappt att jag tror att det är sant. Mars blir snart april.

Jag blev kvar i ögonblicket, stirrande på min skrivbordskalender, på jobbet i morse.  Det kan inte vara möjligt. 16:e mars! Det borde vara januari, februari på sin höjd. Vart tog tiden vägen? [Och bloggen har jag inte ens tittat in till på en hel månad. Sorry!].

Tiden har sprungit ifrån mig. Mörka årstider är verkligen inte ”min tid”. November-februari är tid som ”passerar”.  Julen minns jag naturligtvis men det övriga… Ja inte kan jag minnas så mycket ”särskilt”.

Becky, sportlov v10 i Idre | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Björnen sover [katterna sover, matte sover]

Jag legat i ide! I tre månader. Sovit ikapp och nu vaknat till liv, väckt av vårsolen.

Träningsvärken efter det långa rid-uppehållet var inte nådigt!!!

(Vad är det för fåntrattar som inte förstår att ridning är träning & friskvård. Fortfarande kan jag inte nyttja mitt friskvårdsbidrag till mina rid-aktiviteter. Grrrrr).

Självklart fick jag säsongsinfluensan -> smittad av lillhusse – när jag ”vaknat till liv” …

Tre dygn till sängs precis efter första ridpasset. Extremt hög feber, illamående, smärta i varenda led och därtill galen träningsvärk! De säger att det kan ta 8 veckor att bli av med viruset (!) så ta det lugnt ni andra också som drabbats!

Tänk att jag råkade säga att jag var sugen på en ”juice detox” på tre dagar innan detta hände (i förhoppning om att piggna till). Vad fick jag för det . Tre dygn av att endast kunna dricka svartvinbärssaft.

Här låg matte ”död” 40C feber och Walte busar | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Vaknar till liv

Två kilo lättare vaknade jag ur koman efter 72 timmar. Lillhusse såg tunn ut han också och vågen talade för sig: -3 kg. (Jag funderar starkt på att ta influensasprutan i höst).

Tacka livet! Ja så känns det nu…

Katterna?!?

Walte i Idre, på sportlov | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Walte börjar bli fertil.

En hankatt avslöjar att han är på G genom en så kallad” fetsvans”. Och Waltes svans, närmast roten ser alldeles dränkt ut, i olja! Ännu sover han lugnt på nätterna, men han får ”prat-attacker” dagtid. . Ännu är de endast på dagtid = så ännu ingen fara. Börjar han ha ”natt-snacka” kommer han att få flytta in i källar-lyan. För då behöver matte; sova.

Becky är skeptisk.

Becky har har accepterat Walte, men hon är mycket skeptisk. Med höjda ögonbryn låter hon honom äta bredvid sig. Vill hon ha maten först lyfter hon sin svans högt upp och viftar, likt den bästa dammvippan på italienska prärien, och stirrar på Walte: som då flyttar sig. Det är Becky som bestämmer, om Becky bestämmer. Men egentligen är det Maräng; naturligtvis!

Maräng: tålamod, tilltro och kärlek.

Maräng har tålamod, tilltro och kärlek. Till alla. Denna högt älskade lilla katt; ”planerad till oss”, redan år tillbaka före sin födelse,,, hon är något alldeles speciellt! Jag vet knappt längre hur jag ska beskriva henne, samtidigt har hon följare som ser hennes ”rätta jag” bara genom bilder. Det är rörande, helt fantastiskt.

(Jag vill förresten säga här att den som vill träffa någon av mina katter är välkommen att kontakta mig. Själv är jag tex allergisk mot många andra katter, tex Mycket allergisk mot stallkatter, men inte alls mot mina egna. Läkare kallar det ”naturlig immunisering”! Vill man prova att träffa en Helig birma och är allergisk – hör av er – så ordnar vi det).

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked