Minimaränger frågor och svar

Intresset är Stort för Minimarängerna som väntas födas nästa helg. Jätteroligt! Jag får frågor både från Sverige och utlandet. Här följer de vanligaste frågorna och svaren:

 

 

Går kattungarna att tinga? Nej. Av den enkla anledningen att jag ju inte har några kattungar ännu. Vi vet ju inte hur utgången blir. Naturligtvis håller vi tummarna och tassarna att allt går bra!

Hur många kattungar väntas? Det vet jag inte då jag inte gjort något ultraljud. Men Maräng hade för en vecka sedan gått upp 750 gram så det är fritt fram för gissningar. Själv gissar jag på 4:a. BF är beräknad den 12/3.

Vilken färg kommer kattungarna att få? Maräng är lilatabby och hankatten Popcorn, som blir far, är också lilatabby. Någon annan färg skulle vara överraskande att få. Kanske någon annan variant av lila? Det vet erfarna uppfödare bättre än jag.

Kommer kattungarna säljas som sällskaps- avels- eller utställningskatter? De kommer att säljas som sällskapskatter, men visst skulle jag tycka att det vore roligt om en Minimaräng ställdes ut någon gång.

Är Maräng scannad? Ja Maräng liksom hankatten är båda hjärtscannade. Även Marängs mor- och farföräldrar är scannade u.a.

Vilket temperament har Minimarängernas föräldrar?

Maräng är mycket social och tillgiven sina egna människor. Hon älskar att sitta i knät. Bästa sovplatsen är mattes famn; där vill hon helst alltid ligga med tassarna i taket. Hon är gärna med i allt vi människor hittar på: följa med och hämta posten, följa med och slänga sopor. Hon åker mer än gärna bil och båt. Hon äter all slags mat. Maräng kan man duscha och föna utan problem – hon tycker det är skönt. Maräng stör aldrig – hon skulle inte komma på tanken att väcka sina människor på morgonen till exempel, hon väntar tills de vaknar. Maräng blir blyg av kattutställningar! Där är enda gången hon visat att hon faktiskt kan fräsa!

Popcorn är en gosig stor lekfull katt. Han älskar alla människor och katter! På kattutställningar charmar han alla domare. Han bara spinner! Vad gäller mat är han dock väldigt kräsen. Grillad kyckling och torrfoder går bra. Endast. Han har inga problem att åka bil eller tåg och blir gärna borstad. Dock är väl duschen ingen favorit. Han är lite mer pratglad än vad Maräng är.

Hur gör man en intresseanmälan för en Minimaräng ? Det går bra att skicka ett mail till jo@vitatassar.nu eller kontakta mig genom Fb. Berätta om varför just du är intresserad av en Minimaräng och vad du har att erbjuda en liten katt.

 

Här kan du läsa om hur det gick till då jag köpte Maräng: http://vitatassar.nu/allt-borjade-med-vanilj/

 

2016-01-02_1451771119
Blivande föräldrar ! Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked