Minimarängerna 4:a veckor gamla

Redan en månad sedan Maräng & Waltes trio såg världens ljus (fredagen den 13/4).

Vi välkomnar nu intresserade att hälsa på. Liten och någon av honorna Stor eller Mellan (eller kanske båda två*) kommer att vilja flytta till ett eget hem om 9 veckor dvs när de är 13 veckor gamla. Även eventuell fodervärd kan vara av intresse till någon av honorna**.

Under veckan som kommer ska vi bestämma oss för vad småttingarna ska heta så att vi vet vad vi ska ropa då de rymmer, för på rymmen är de redan nu.

Tillbaka till boet under byrån

Sedan i fredags bor trion återigen under byrån i vardagsrummet – för japp vildingen ”Mellan” tog sig ur sänglådan lätt som en plätt i torsdags vilket stressade Maräng såklart. Vi provade med hagen igen men nej -Maräng vägrar att ha kattungarna någon annanstans än under byrån (se föregående inlägg för bild) så där bor de tills de lyckas ta sig över kuddar och annat (ja vi har gjort lite stabilare väggar) som nu står i vägen…

Dörren är på plats

Husse har hämtat och satt fast vardagsrumsdörren igen – så vi kan stänga vardagsrummet vid behov. Ni som följt bloggen vet att det finns både nät och dörr till v-rummet att plocka fram vid behov ;).

Vi har många rum att välja bland i Vita huset men vardagsrummet känns ”bäst” – då kattungarna där hamnar i ”händelsernas centrum”, – precis det vi vill så att kattungarna blir sociala. 

Kattungarna:

Liten (hane / male) : till salu / available

Än så länge en riktig ”mammagris”. Maräng vill hemskt gärna ha honom för sig själv.

Mellan (hona / female ):  ev till salu / will maybe be available

Nyfiken sprallig tös som ständigt försöke klättra ur boet. En liten spinnmaskin som spinner när hon diar och spinner när hon klappas.

Stor (hona / female):  ev till salu / will maybe be available

Glad i mat och givet den av ungarna som redan smakat på riktig mat. Tycker mycket om att ligga i famnen och inspektera bäraren.

*Vita tassar(nu) kommer ev. att behålla en hona till avel / utställning om det visar sig att kattungen får korrekta markeringar. När kattungarna är såhär små är det ännu omöjligt att se hur framtida markeringar blir ( tex. vita tassar).

**Är du intresserad av att bli fodervärd skicka ett mail till jo@vitatassar.nu och berätta om vad Du kan erbjuda. Fodervärdsavtal upprättas vilket innebär att jag kommer att ta 1-2 kullar på honkatten som sedan kastreras och faller i fodervärdens ägo. Det är en fördel om fodervärden är intresserad av avel och utställning och bor max 1h bilresa från Göteborg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked