Minimarängerna Rock och Kurant

Hösten väntar runt hörnet

Det har nu gått 5 månader sedan Maräng fick sin första A-kull (som föddes 11/3 och flyttade hemifrån 3/6) .Maräng har återhämtat sig. Barnen har återhämtat sig. Husse längtar efter nya kattungar! Jag själv känner mig fortfarande lite mörbultad.

Så, kommer det bli en ny kull? Med Maräng?

Jag har varit tveksam. Av A-kullens fyra kattungar överlevde endast två. En somnade in vid tre veckors ålder och en annan fick avlivas i 13:e veckan. Så orättvist! Men sådant är livet som uppfödare. Jag har fått känna på baksidan i ett tidigt skede. Hur noga man än är som uppfödare med valet av katter som paras, hur noga man än kontrollerar föräldrarna, så kan saker hända. Även de friskaste föräldrar får barn med sjukdomar. Det vet vi alla. Livet är ett lotteri.

Jag ska boka veterinärundersökning för Maräng. Hjärta och njurar ska ultraljudsundersökas för en saftig peng. Och ”hjälp”,,, jag ska ställa henne framför en domare igen! Jag blir nervös av bara tanken men jag måste prova en sista gång. Hoppas hon nu inte blir utslängd pga. hon fräser för mycket min skatt. Då får hon allt stanna kvar på den titelnivån hon har nu: Champion.

Om allt är bra blir det nog en kull nästa vår. Om jag hittar en lämplig hane. Popcorn är numera kastrerad.

Marängs A-kull består av gossarna Rock och Morris (tidigare Kurant). De är nu +5 månader gamla och kopior av sina föräldrar: Keliga till tusen. Lätta att ha med på resor. Galet söta. Visst är de lika sina föräldrar?

Fotona är publicerade med tillstånd av ägarna som tagit fotona:

SE*Vita tassar(nu) Absolut Kurant (kallas Morris)

klicka på länken om du vill se stamtavlan.

14087595_10153771948402765_1914828308_o

SE*Vita tassar(nu) Absolut Rock

klicka på länken om du vill se stamtavlan.

image1 (2)

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked