Morrhår i ansiktet

Hösten + hästen = förkylningen

Sommarens lediga dagar redan avlägsna. Lediga dagar ersatta av vardagar. Måsten, tider och tusen aktiviteter med två barn (och två katter i huset). Min goda vana, stämningshöjare nummer ett från semestern, jogging varannan dag, den försvann lika fort som veckoaktiviteterna drog igång. Kropp och knopp inte längre lika tillfredsställda.

Gillar ni hösten? Jag älskar hösten. Det är min årstid, som det septemberbarn jag är. Men lika mycket som jag älskar hösten hyser jag numera en hatkärlek gentemot årstidernas växlingar. Jag vet inget bättre än att möta årstiderna på hästryggen men av någon anledning är det då jag alltid blir sjuk. Hur jag än klär mig lyckas jag bli varm och sedan kall när jag är med de fyrbenta och vädret växlar.

image1 (6)
Hösten hästen 2015 | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Becky & magarna

Katterna välkomnade min feber! Båda låg med tassarna i taket på varsin sida om mig i sängen i veckan när resten av husfolket gått till sitt.

Hon ska ingenstans! Kan det vara på riktigt det här? Bäst att ligga helt still medan drömmen varar…

Där låg vi tills Beckys mage började kurra.

Är matte hemma kan det ju inte vara meningen att man ska behöva äta torrfoder! 

Morrhåren kittlade mig i ansiktet medan tassarna trampade mig på magen. Tramp tramp. Yllebyxor och rumpan i vädret. Hur kasst jag än mår får mina katter mig alltid på annat humör. Efter lunchen vilade hon gott i min famn. Det tar sig, Becky blir allt keligare vårt lilla yrväder.

image1 (5)
Becky | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Mot utlandet

Katternas semester är också slut. Solandet på altanen. Bryggbåtsturerna i Valdemaren.  Ekorrarna i granen. Slut var det med det. Agendan snart fulltecknad, även för dem.

Om några veckor ska båda katterna ställas ut i Göteborg. Efter den helgen vet jag om det är dags för oss att boka en utlandsresa med Maräng. (Ja Becky får nog också följa med, för erfarenhets skull, om det blir en resa). Maräng har 1 certifikat kvar i Sverige, innan hon behöver tävla, alltså ställas ut, utomlands. Går allt vägen, att det går bra nu om ett par veckor och sedan också utomlands, då är jag nöjd. Sedan slipper Maräng utställningarna. Efter det tar planeringen vid, för nya Minimaränger! Scanning och så vidare.

Påpälsning

Febern är nu borta. Halsen känns bättre. Vitaminer, en halv citron på morgonen och mer ombyten till stallet. När kroppen mår bra igen ska knoppen få sitt. Hittills har jag inte lyckats gå upp i ottan för morgonjogging före arbetet men jag inser att det kanske är just det jag behöver, för att hålla mig frisk.

Hästarna lägger vinterpäls och Maräng ska vi inte prata om. Vinterjackan är redan på. Vi tvåbenta är inte lika bra på det  – att klä oss rätt för årstiden.

image2 (2)
Maräng | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

PS. Jag har (tills vidare) bestämt mig för att blogga kvar på min egen sida. Jag kommer att försöka uppdatera två dagar i veckan. Onsdag & lördag.  Återstår att se om det håller. Företag som är intresserade av samarbete (reklam och dyl.) får gärna maila till mig på jo@vitatassar.nu

Önskar Er alla en riktigt fin helg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments on Morrhår i ansiktet

jezziejoo said : administrator Report 2 years ago

:) Ja de är alltid mysigt sällskap de lurviga. Kram

Hanna said : Guest Report 2 years ago

Alltid lika trevligt att läsa din blogg!Dock inte roligt att du är förkyld!Det är jag också fortfarande..Dock på bättringsväg..Roligt att katterna njöt av att ha dej hemma och höll dej sällskap!Krya på dej!Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked