Namngivning

Efter veckor av klurande har vi äntligen hittat namn som känns ”rätt”. Stort tack för alla bidrag!

När namnen väl var spikade, vad passade inte bättre än att fira ”dopet” med ett första bad!

Bessie

Först ut att bada var ”mellan” (numera minstingen): Vita tassar(nu) Bessie – kattungen som är först med Allt. Bessie klättrade först ur bolådan, först ur hagen, först upp i famnen, först upp i soffan, först upp i klätterställningen.

Ja jag tror ni förstår att Bessie, är kattungen som är totalt orädd! Bessie gillar att leka med sina syskon. Hon kan leka med en leksak men syskonen är absolut att föredra. När Bessie är trött vill hon ligga nära, antingen i famnen på oss tvåbenta eller tillsammans med sina syskon, aldrig ensam.

Självklart fick Bessie vara första kattungen till bad och hur hon betedde sig? Inte ett PIP. Hon huttrade inte ens efteråt utan fick en riktig energikick av badet.

Belle

Nummer två att bada var ”stor”, fortfarande största kattungen, Vita tassar(nu) Belle. Belle är en cool katt. Belle kan leka ensam lika gärna som tillsammans med sina busigare syskon.

Belle älskar mat och är först på plats då det vankas frukost, lunch, middag eller kvällsmat. Belle vill smaka på Allt och hon hade också därför till en början svårigheter att förstå var man skulle ”uträtta sina behov”. Både pellets och sand gick väl att äta?

Belle sover gärna i famnen efter att ha tvättat den som bär henne riktigt noga. Belle vill titta på vem som bär henne, man känner sig studerad.

Vad Belle tyckte om badet? Hon sa inte ett PIP men hade bråttom att tvätta sina rejäla fluffbyxor efteråt. 

Bowie

Sist men inte längre minst var ”liten”, numera mellanpojken: Vita tassar(nu) Bowie. Bowie är lik sin pappa, inte bara till utseende utan också till beteende. Det är jätteroligt att bita tvåbenta i tårna!

Bowie kan leka med sina syskon men han kan lika gärna leka ensam eller bara iaktta sina systrar när de leker.

Bowie var från början ”mammas pojk” men har nu vuxit till sig.

När Bowie blir trött uppsöker han en mysig sovplats. Ibland hittar systrarna dit och lägger sig bredvid men ofta ligger han själv och är helt OK med det. Bowie verkar kunna vara helt ok med att vara ensamkatt med andra ord.

Vad Bowie tyckte om badet? Bowie sa inte ett PIP han heller. Han började spinna när vi torkade honom. Bowie är också den som spinner mest.

Extra besiktning

15/6 är dags för första vaccineringen (vid 9 v ålder).

De flesta uppfödare besiktigar sina kattungar en gång vid vecka 12-13 inför flytt – men jag vill veta redan nu att allt står rätt till med det viktigaste organet: hjärtat och har därför bokat in att veterinär lyssnar på hjärtljuden i samband med vaccinering.

Än så länge tror vi att Belle ska få stanna hos Vita tassar(nu) men läget kan ändras om Becky inte accepterar henne. Eventuellt söker vi hel- eller delfodervärd till Belle.

Vid intresse

Honkattungarna har många förfrågningar men Bowie har hittills endast en intresseanmälan så om intresse finns för honom eller för att bli fodervärd, hör av dig, via mail eller via messenger.

Markeringar

Hittills, av det lilla jag kan se, ser markeringarna på alla tre kattungarna mycket fina ut. Dock är det ännu omöjligt att avgöra om de håller för utställning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked