När båten gungar

image13
Stugan har fått vita knutar | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Stugan har fått vita knutar och jag har köpt färglada handdukar till uteduschen på Ica. Kaffet har jag serverat i olika sorters kaffekoppar. Alla väldigt antika. Ursäktade mig förstås (när vi hade gäster) att de inte var likadana.

Husse har fått ta över en stuga som gått i släkten och det är ännu känsligt att röja. Ibland vill vi måla allt vitt för att i nästa stund känna – varför det. Spelar det någon roll att kaffeservisen inte innehåller en endaste likadan kopp. Första dagarna på semestern störde jag mig enormt.

Störde mig på allt och ingenting.

Städade, plockade ordning, joggade en mil,  kom ner i varv och allt började kännas rätt okej. Ett fint men smutsigt hus hade varit värre. Ett fint men olyckligt hus hade varit mycket värre.

På 28 dagar har jag nästan joggat 100 kilometer. Jag tror att det är ett personligt rekord. I uthållighet.

Det är en riktigt fin sommar.

En kattunge

Första veckan på semestern, allena med sin familj 24h om dygnet är alltid en prövning. I höst väntar alla skilsmässor. Det kommer vara högtryck på mitt jobb. Under semestern visar det sig om man mår bra av att vara tillsammans med sin livskamrat eller om kamraten och livet inte hör samman.

Jag har googlat en hel del på relationer. Och läst skvallerpressen.  ”Familjen Annorlunda” ska skiljas! Att det är beslutat att de inte ska få fler barn.  Att de har ett halvårs betänketid för skilsmässan, på grund av de 13 (!) barnen.

Jag håller tummarna att de hittar en riktigt bra psykolog. Att livet kan bli bra trots att livet ändrar inriktning. Man kan alltid skaffa sig en kattunge.

Maräng är nu mer trött än glad på Becky. Idag har hon varit ute från tidig morgon. Becky har blivit bästis med lillmatte och lekt kurragömma och apport. Becky gör mycket för mat. Allt för godis.

Det gäller att veta vem som är kapten när båten gungar

Vid lunchtid bestämde vi oss för at åka på en bryggtur. Jag bad först lillmatte hämta Maräng. Sedan husse. Men nej. Inte denna gången heller. Det ska vara jag som ropar. Alla andra ropar i tomma intet. Jag kallade på henne, två gånger, sedan hade jag henne i hasorna.

”Ska ni ut och åka båt? Mjau. Jag vill följa med. Mjau”. Så klart hon fick. En tvåtimmarstur med bryggan.

image12
Maräng åker bryggbåt | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Från ingenstans dök det upp en motorbåt med en gummibåt på släp. I galen hastighet. Säkert roligt. Vågorna plötsligt enorma. Bryggan höjde höger sida och sedan vänster. Maräng flydde till husse. När det gungar vet hon vem det är som styr. Kände instinktivt min oro.

Imorgon har jag vilodag. Kanske rensar jag bland porslinet. Gör plats för lite nytt. Eller inte. Kaffet smakar ju likadant. Oavsett kaffekopp.

Den som vill läsa mer om relationens olika faser kan läsa tex. här: http://www.raseborgfrgc.fi/kriser.html

image1
Lugnet efter stormen | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

 

 

   

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked