Söndags-feelgood

Har ni en fin söndag? Jag hoppas det. I Vita huset har vi just nu en söndagsrelaxad Maräng som hänger i trappan. Walte motionerar bort sin gigantiska söndagsmiddag (torsk) medan Becky ägnar sig åt sin favoritsysselsättning spa, tillika skönhetsvård av silkespälsen.

Tre ”purrfekta” sätt för avkoppling!

Walte-kanin

Till middag lagade jag idag kokt torsk.  I samma ögonblick som fisken landade i det sjudande vattnet studsade Walte in i köket. Som vanligt for han rakt in i köksskåpet då hans enorma tassar ännu inte hjälper honom särskilt väl i inbromsningarna.

När han samlat ihop tassarna och återfått balansen såg jag hur hans nos växte och visade både nya och oanade förmågor. Sniff åt höger sniff åt vänster sniff åt alla möjliga håll precis som en kanin.

”Fisk till Mig?!? ”

 

Kanin-Walte | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

För ett par veckor sedan skulle Walte inte kunnat stå emot frestelsen utan studsat ett av sina berömda kaninhopp rakt upp på diskbänken för en närmare titt i kastrullen. Det gjorde han inte idag. Fem-sex gånger har jag fått skvätta vatten – direkt ifrån kökskranen – på Walte, då han hoppat upp för att se vad som lagas. Det har nu gett resultat.

”Diskbänken och spisen är mattes revir, som hon vill ha helt ifred. Förstått”.

Vatten bekymrar dock inte Walte i övrigt.

I morse lyckades han landa med en av sina gigantiska tassar rakt  i vattenskålen under fönsterbrädan,  varpå köksgolvet förvandlades till en sjö. Där plaskade han sedan runt och undrade vad som hänt. Inte en tanke på att kliva undan och börja torka sig nej.

Matte skyndade för att hämta en handduk och när hon kom tillbaka hade Maräng  redan skyndat till undsättning. Ofta är det Maräng som ser till att Walte ser presentabel ut.

Åtskilliga är ändå de gånger jag tvättat Walte direkt i handfatet på WC när han lyckats promenera in i sandlådan med blöta tassar. Där går Marängs gräns, äta kattsand. Nä.

Walte har i alla fall inget emot krantvätten, han bara spinner vem som än tvättar honom, Maräng eller matte.

Maräng brukar däremot  streta emot rejält vid de tillfällena handfatstvätt står på schemat. Faktum är att hon drar sig för att be om att få komma in när hon varit i lerväder, då hon vet att det innebär tasstvätt i handfatet.

Tydligen betydligt läskigare än att bada badkar med efterföljande pälsföning.

De italienska sidenbyxorna

Jag tänker aktivt på att låta Walte ha kvar känslan av att vatten är helt ofarligt. Han får också vara med mig när jag torkar mitt hår. Förra gången vi skulle på utställning tyckte Becky nämligen att badet var ganska läskigt. Det gick an, men hårtorken däremot, nej bevare mig väl den ville hon inte ha hjälp av! Den italienska sidenspälsen med tillhörande yllebyxor vill hon torka själv.

Utställningar

I vår är det Becky och Walte som kommer åka på utställningar. 

Min förhoppning är att Becky blir Champion innan det är dags för henne att ”gå på föräldraledighet” i höst. Lyckas hon ta sin titel ”i rask takt” kan det eventuellt bli någon utomlandsresa också, för att samla cert inför nästa nivå. Eftersom alla tre katterna har sina pass har världen öppnat sig lite extra, kanske ska vi åka till något obesökt land, kombinera utställning med shopping / sightseeing, hela familjen.

Maräng kommer jag inte ställa ut förråns hon har en” somrig bikini-look”. I Finland tyckte domaren mycket om hennes uttryck och temperament men pälsen var verkligen inte den vackraste! Mina finska uppfödarvänner gav mig rådet att rycka bort all överflödig päls men jag förmår mig inte till att göra det.

Kattgräs är bra för att slippa italienska sidenpälsbollar i tarmarna | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Hoppas ni haft en avkopplande helg. Vill ni kika på lite feel-good på TV kan jag tipsa om denna dokumentär som finns på SVT-play till och med 7/2 :

Vårt enda liv med katt  – Svensk dokumentär från 2016 av Peter Gaszynski.

Katten är ett av våra mest älskade husdjur och i dokumentären möter vi, förutom en hel mängd olika katter, både kattägare och experter som förklarar sin kärlek till katten. Vi följer katterna i hemmiljö och på en stor internationell kattutställning och besöker också Stockholms katthem. Medverkar gör bland andra kattforskare Carolin Johansson, Elin Hirsch och kattbeteenderådgivare Susanne Hellman Holmström.

http://www.svtplay.se/video/11794398/vart-enda-liv-med-katt/vart-enda-liv-med-katt-avsnitt-1

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked