Stanna eller gå

Snart flyttklara

Imorgon fyller B-kullens Minimaränger redan 10 veckor och deras flytt till framtida ägare närmar sig med stormsteg. Tio veckor sedan Maräng överraskade oss med att ha fött kattungar helt på egenhand (möjligtvis med Becky som medhjälpare). Den som inte läst inlägget om överraskningen hittar det här.

Jag som uppfödare är oerhört glad över att ha hittat så himla fina familjer till både Bessie & Bowie!

Bessie och Bowie kommer att stanna inom cykelavstånd och det glädjer naturligtvis en uppfödare att ens kattungar finns i närområdet. Båda kattungarna flyttar till familjer som väntat och längtat. Precis som det ska vara när man ska få hem en liten kattunge.

Belle vill stanna

Belle har den senaste veckan försökt övertyga matte om att få stanna hos Vita tassar(nu). Medan Bessie och Bowie söker sig till alla tvåbenta som hälsar på har Belle valt ut sin favoritmänniska …

När Maräng ligger med tassarna i taket i mattes famn, då knör sig Belle in i famnen. Belle vill också ligga i mattes famn! [Belle kommer dessutom som förste katt i högergalopp när matte med fånig röst ropar, ”kom då kattungarna, kom då”].

Snälla, kan jag få stanna / Belle.

Belle är mycket enveten i sina försök om att få stanna och visar på ett enormt mod. Surtanten-Becky har nämligen långt ifrån accepterat den lilla trion men Belle är kattungen som försöker finna vänskap gång på gång.

Belle går modigt fram till den stela vita katten med den ständigt viftande svansen. Belle låter sig noga luktas på. Tills det stora fräset äger rum. Belle slugas baklänges…

Otroligt nog tycks Belle inte ta illa vid sig av Beckys fräsande.

Flera gånger om dagen ser jag samma procedur. Belle går fram. Låter sig luktas på och flyger sedan baklänges. Bessie och Bowie har provat de också men verkar ha accepterat läget:

Varför tjafsa med surtanten när man kan leka med alla andra glada?!?

Se*Vita tassar(nu) Belle, Bowie & Bessie.

Becky

Så vi får se. Vi kämpar på så länge Belle inte far illa. Planer finns att prova på att lämna Becky till släktingar – så att både katt / människa kan känna efter om de vill vill bo med varandra.

Becky hade, om hon ensam fått bestämma, velat bo som ensam prinsessa – utan andra djur, med ständig uppvaktning från sin egen människa (familj). Och med det sagt öppnar Vita tassar(nu) ”lite” upp för intresseanmälningar.

Har du det bästa hemmet för en italiensk prinsessa, tveka inte att höra av dig. Om rätt svar inkommer lovar Vita tassar(nu) ha familjeråd ännu en gång.

Becky

Becky kan apport. Becky är sin familj 100 % tillgiven. Becky går bara längs tomtgränsen vid utevistelse (ja hon går lös både hemma, vid vår stuga och när vi hyrt stugor). Becky skulle acceptera boende i lägenhet om hon fick komma ut i koppel. Becky skulle vid boende i lägenhet ändå klara av att vistas lös ibland vid sommarvistelse tex.

Becky älskar uppmärksamhet, att bli kammad / borstad och godis. När Becky är trygg söker hon sig till sin ägares famn och där vill hon stanna! Utan andra djurs konkurrens är Becky supersocial och mycket tillgiven.

Den utställningsintresserade kan med fördel fortsätta ställa ut Becky vid intresse då Becky kommer att fortsätta hämta hem rosetter. Om Becky flyttar ska hon bo helt utan djur och helst utan familjemedlemmar under 10 år.

Becky | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Becky är 2 år. Kastrerad och försäkrad. Becky pratar italienska. Becky har självklart stamtavla, rosetter och eget pass. Becky är som sagt ”ev. till salu”. Familjeråd kommer hållas om rätt intresseanmälan inkommer.

Om !

Skulle Becky börja tvätta Belle. Sluta fräsa mot Belle. Sluta sura och vägra komma in… Ja då är saken klar!

Men om vi ser aggressiva tendenser, att någon av katterna far illa – ja då kommer någon av dem få flytta.

Än vet vi inte vem. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked