Tom & Jerry

”Se dig som en katt som uppmärksamt sitter vid ett mushål och väntar på att mössen ska komma fram ur hålet. Kommer det några möss/några tankar? Om du väntar tillräckligt länge så kommer det att dyka upp en [mus] en tanke… sedan en [mus] till.. ibland kommer det flera [möss] tankar i rad…ibland dyker en och samma [mus] tanke upp om och om igen…!

Jag gick en kurs i Mindfullness (för professionella) för ett par år sedan. När denna text lästes upp av kursläraren fick jag genast väldiga svårigheter att  koncentrera mig. Jag blundade hårt och såg mössen komma ut från hålet. Jag försökte ligga still på den hårda mattan för att inte störa dem andra. Men när en och samma mus envisades med att titta fram flera gånger! Ja då kunde jag inte hålla mig längre. Rena rama Tom & Jerry filmen!

Jag knep ihop munnen så gott jag kunde, smet iväg på toaletten för att inte störa de andra kursdeltagarnas koncentration. Inne på WC räckte det att jag tittade mig själv i spegeln för att tårarna skulle börja rinna, ja inte för att jag var ledsen.

När kursen närmade sig sitt slut för dagen samlades vi i en ring; 

”Har någon övning varit bra eller mindre bra”, frågade läraren.  

”Ja den med mössen var inge vidare för mig” svarade jag. ”Liknelser är bra, men ingen Tom & Jerry film. Det funkar inte för mig”.

 

image1
Katten & hatten – Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked