Tre önskningar inför jul

Julen står för dörren och katterna har knåpat på sina önskelistor till tomten. 

Alla tre katterna är ivriga med att få sina julklappsönskningar framförda i texten och den som är ivrigast är förstås den italienska katten Becky.  Vill Becky säga något kommer det en lång harang babbel, högt och ljudligt så att ingen missar att hon har något att säga. När Becky pratar är det inte bara munnen som artikulerar. Svansen står som en antenn och tassarna viftar när hon förklarar.

Maräng den svenska katten är lagom katten. Vill Maräng ha något sagt tvekar hon inte att säga det. Maräng håller inte tyst men tar heller inte i, bara för att höras.

Walte den finska kattungen är språkligt sett Beckys totala motsats. Walte har en försiktig, låg ton och skulle aldrig få för sig att säga något i onödan.  Att Walte inte säger ett endaste mjau på en hel dag är mer normalt än att han tar till orda så att säga.

För kattsämjans skull låter jag nu trion presentera, vad som står högst på deras önskelista i tur och ordning.

·    Så vad önskar du dig allra mest av tomten Becky?

Kattmat. Något annat kan man inte önska sig. Hör nu på ordentligt; mat, mat, mat. Jag vill ha mera mat! Det spelar ingen roll vad det är på tallriken bara där är mat. Jag tolererar inte, att gå in i köket med min kurrande mage och möta vaddå. En tom tallrik! Tomten ska komma med mera mat, annars. Ja annars äter jag upp husses köttbullar på julafton. Och finns det inga köttbullar kvar till mig så rymmer jag till grannen, om det inte är snö förstås! För den där snön den var inte rolig på mina vita tassar ska du veta. Nå har du skrivit upp vad jag sa eller ska jag upprepa det några gånger till. Mat. Mat. Mat. Mycket mera mat.”

Uppfattat Becky.

·    Maräng då, vad önskar du dig allra mest av tomten i år?

Kattsand. Damrummet förändrades med Beckys ankomst och nu har vi ju Walte också. Det är jättebra att du ordnat tre toaletter men problemet kvarstår. Becky vill ju inte smutsa ner de vita tassarna mer än nödvändigt! Där står hennes högar framme när man kliver in. Inte trevligt. Med mer sand i lådorna kan jag lätt sopa över Beckys högar när jag själv behöver uppsöka damrummet. Kattsand det är det jag vill ha.”

·    Sist men inte minst. Vad önskar du dig Walte?

”Ett klösträd. Jag vet inte var jag ska klättra i det här Vitahuset! Ni förbjuder mig ju att hoppa upp på diskbänken och ni låter mig inte ens försöka ta ett skutt upp på köksskåpet fast jag är helt övertygad om att jag skulle klara det! Jag har starka ben och hoppa är det bästa jag vet. Det där fåniga lilla trädet ni har i källaren är alldeles för lågt. Snälla tomten jag vill hoppa, matte ska inte min hopplust stoppa. Ett högt klösträd vill jag ha, där jag kan klättra, hoppa, spana och va glad. 

Du har en poäng där Walte.

Matte funderar på att be tomten komma med här klösträdet  :

 

Kratzbaum Dolomit Tafana

 

img_1748
Maräng har koll på att matte skriver rätt | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

Detta inlägg presenteras i samarbete med Granngården.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked