Trendspaning

Plötsligt såg man dem överallt.  [Framförallt lunchtid.]

Med svansen i vädret trippar de fram med en alldeles egen, särskilt utvald, personlig tränare (rastare). Regnar det åker designerregnkappan på och skulle orken tryta finns ju alltid den personliga lilla bagen att hoppa in i – bagen som ägaren byter ut efter mode &  säsong.

Efter lunchpromenaden lagar den personliga tränaren en exakt uträknad måltid med proteiner och vitaminer. Eller så går de på dagis.

Hundarna. De  små accessoarerna är vi redan vana vid, i gatubild och på kändisfoton.

Nu är det nästa djur på tur –

I Asien (Japan, Honkong, Korea) ser man det redan (det var där trenden med hundarna började); katten som följer sin ägare, till jobbet, till parken och för shopping på stan.  I ”Astronautväskan”.

Varför ska katten vara ensam hemma?

Raskatten är inte framavlad för att vara nöjd ensam på soffan hela dagarna, säger vissa experter. Katten anpassar sig lätt till ett liv i rörelse, och många trivs bra av att det händer saker.

I förrgår hade finska Yle ett reportage om den finska birmapojken: Hugo (klickbar länk).

Hugo

Hugo är en Helig birma som älskar att följa med matte på stan. Han är enligt matte en äventyrlig katt som lätt skulle kunna bli uttråkad av att vara ensam hemma.

Hugos matte nappade på Asien trenden; köpte sig en ”kattryggsäck” och provade att ta med sig Hugo. Testet föll väl ut och nu hänger Hugo med matte: till kompisar, på fika, till affären, till stan och ut för friluftsliv, så länge det inte är för kallt ute vill säga.

När Hugos matte ska fika frågar hon såklart alltid fikets ägare om det är okej att Hugo hänger med.

I kattryggsäcken finns självklart en sele så att Hugo får sträcka på benen med jämna mellanrum.

Hugos matte säger att hon naturligtvis inte skulle haft med sig Hugo ut om han inte mådde bra av det.  Hemma tror hon att han skulle blivit uttråkad då det inte händer mycket där, när ingen är hemma .

Mina katter ”om att göra en Hugo”

Jag är helt säker på att mina katter: Maräng, Becky och Walte hade älskat Hugos livsstil – på olika sätt;

Maräng

Maräng skulle trivas ypperligt precis överallt – bara matte är med så är hon nöjd med tillvaron. Alltså är hon inte helt nöjd när matte inte är hemma.

När jag kommer hem kräver Maräng som förste katt att få en ordentlig kram. Sedan nöjer hon sig med att slå följe. Alltså vara matte, hack i häl vad hon än hittar på.

Sommartid är favoriten: sola på altanen med matte eller titta på när matte gräver i rabatterna. Att åka bryggbåt är också spännande.

 

Maräng 170131 | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Walte

Walte skulle vara en perfekt katt på ett äldreboende, en ”katt -understött-socialt arbete”-katt. Ordet finns knappast(?) men jag har studerat motsvarande för hästar.

När den ena tröttnar tar näste vid… Och alla sitter ner. Walte vill bara spinna i famnen på Någon och få godsaker. Walte sitter Alltid och spanar vid mattid utifall att någon skulle råka tappa en munsbit.

Walte 170131 | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Becky

Becky hade inte haft något emot att åka Hugos ryggsäck på stan. Hon älskar att posera och hon älskar uppmärksamhet. Hon hade trivts ”purrfect” på en skönhetssalong!

Visa Becky en kam och hon ställer sig upp redo att bli kammad av vem som helst. Fila naglar, klippa klor och få beundrade blickar och ord, ja då kan kattmyntapåsen slänga sig i väggen.

Becky kan faktiskt inte få nog av uppmärksamhet.

Skulle Becky dessutom lite prasslande praliner (ej choklad såklart) mellan varven,  skulle hon inte ens gå hem när salongen stänger, så lättflörtad är hon.

Becky 170131 | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Detta är inget sponsrat inlägg.

Den som vill se det hetaste inom katt-med-på-stan: astronaut stilen, här är en länk:  http://u-pet.co/products.html

Med detta ”trendinlägg” måste jag berätta för er Nya läsare att Maräng också varit med i media en gång, kika här ni som inte följt bloggen:

http://www.expressen.se/gt/hon-blev-id-kapad-pa-modejattens-instagram/

Mirror mirror, not Choupette – this is Maräng – english version

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked