Uppdatering

Becky

När tratten försvann kom cirkuskatten tillbaka. Ivrigare på lek än någonsin hämtar Becky bollar och leksaker till oss; Kasta, kasta.

Glädjen vet inga gränser när lill-matte Mycket bestämt säger: ”Stanna Becky” varpå Becky faktiskt sätter rumpan ned på den italienska fluffsvansen (som alltid annars står rätt upp) och väntar,,, medan lill-matte gömmer sig någonstans i Vita huset.

När lill-matte ropar ”kom då Becky” raspas parketten kan jag lova.

Becky far iväg med nosen i vädret. Vankas det godis är det bäst att springa fort och morrhåren visar vägen. Nu när hon nyss blivit av med sin tratt har hon huvudet högt, annars hade tratten tagit i trappan.

Ordet ‘godis’ var ordet Becky lärde direkt vid ankomst till Sverige. Att höra ”g o d i s” får Becky att spinna högt, trippa på tårna och lyfta svansen ytterligare en dimension upp i luften.

 

Becky 170329 | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Walte

Walte han bara växer. (Fotot nedan från igår; 10-åriga lill-matte visar nalle-björnen, katten, som helst av allt blir buren jämt).

I fredags var det dags att undersöka om Walte har ”utvecklats” som han ska. Veterinären kände igen mig! Inget gott tecken direkt, då har man varit hos djurdoktorn lite för många gånger av tråkiga anledningar.

Det blev en nervös väntan. 40 minuter senare kom svaret jag ville höra: Fiv och Felv negativ och båda kulorna på plats! Walte kommer kunna ta emot tjejbesök!

Walte 170328 | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Kattutställning – med dubbla känslor

I helgen var det kattutställning i Göteborg.

Lusten att åka var lika med noll. Tacksamt då att Walte är fantastiskt! Jag tog god tid på mig att bada honom på lördagen. Inte ett knyst. Sedan fönade jag honom snustorr. Vad Walte gjorde när han fönades? Han somnade i mitt knä.

”Skönt att någon annan fixar den där pälsvården” tycktes han tänka.

På lördagen skulle Becky ha blivit Champion (tror jag). På söndagen skulle hon börjat tävla för IC (tror jag). Men de planerna är som ni vet nu strukna så det var bara  Walte och jag som åkte på utställning. Och jag hade verkligen ingen lust!

Det var en intressant utställning, i efterhand är jag glad att jag åkte dit.

Walte 170326 | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Kattutställningen

Väldigt få heliga birmor på plats. Jag minns inte exakt men kanske 16 stycken på söndagen (?). Jag lyssnade på domarbedömningar av birmor och det var ord och inga visor…

Birmauppfödare i Sverige har sålt sina finaste katter till Italien och satt restriktioner på dem, det vill säga avkommor får inte säljas åter Sverige. Därför finns de finaste birmorna nu i Italien! Birmorna i Sverige blir färre och färre och standaren med det sämre. Uppfödare måste samarbeta! Utvecklingen går åt helt fel håll (…).

Min burgranne hade en annan ras och hon undrade efter att ha hört samma sak som jag om detta är sant, som domaren sagt. Jag svarade att jag inte vet allt då jag är så ny men att det förmodligen är just så illa.

Walte har en riktig tonårskropp. [Långa ben, lite stor mage, litet huvud med stora öron]. Saker och ting har inte riktigt ”fallit på plats” än kan man säga. Den italienska domaren gav honom ändå tveklöst: Ex1. Många fina detaljer och ett fantastiskt temperament.

Framtiden

Efter att Becky fick pyometra och blev kastrat har jag under veckan hunnit tänka många tankar:

  • Lägga ner uppfödningen.
  • Kastrera Maräng.
  • Sälja antingen Becky eller Walte (eftersom de inte kommer särskilt bra överens).

= Men jag ska inte ta några förhastade beslut.

Det kom ett mycket intressant mail från Italien häromdagen som gjorde att jag fick lite hopp igen. Framtiden får visa om det blir en ny tur och retur Milano. Jag måste bara återhämta mig  innan några beslut tas.

Hör av dig om du är Intresserad

Eftersom jag har tänkt tanken på att ev. omplacera Becky. Hör av dig om du är intresserad! Skicka ett mail, berätta vad Du kan erbjuda henne.  Jag vet ännu inte Hur vi kommer att göra. Om Becky omplaceras ska det verkligen vara till: Rätt hem för just henne:

  • Inga andra katter (-tror tyvärr inte hundar heller fungerar, hon vill vara Ensam Prinsessa)
  • Mycket socialt umgänge; med en eller flera människor, absolut inga småbarn.
Maräng 170318 | Copyright © 2017 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked