Vad ska de heta?

Tiden går fort. Alltid skulle jag vilja säga men ännu snabbare när man har smått. Minimarängerna har redan hunnit bli fem veckor gamla och personligheterna träder nu fram. Maräng är väldigt tacksam över att ha så många hussar och mattar i Röda Huset. Hon ligger gärna på soffan och softar medan vi andra leker med hennes busiga kattungar.

Redan för ett par dagar sedan var den minsta, kallad Lila Blå, på väg att klättra ur katthagen. Idag lyckades han som förste kattunge ”besegra” soffan och strax efter kröp han även inunder den. Maräng har fullt sjå med denna filur. Jag skrev för ett tag sedan ett inlägg där just en filur nämndes och det är vår lilla Blå det. Alltid först ut ur katthagen när den öppnas. Alltid redo för lek och bus. Vill du läsa det gamla inlägget hittar du det här: http://vitatassar.nu/sag_mamma/

Lilla Vit är väldigt söt med sina stora öron. I början var han den pipigaste i kullen och ville inte alls att vi skulle hålla i honom, men gissa vad som hänt? Ja nu är det precis tvärtom! Fem veckor gammal och gosigaste kattungen i kullen just nu. Medan syskonen stojar söker han sig gärna till knät. Där ligger han och observerar och myser. Lilla Vit blev tingad igår och kommer att få flytta till en underbar familj i grannskapet! Han är kattungen som tidigast förstod sig på detta med mat. Han smaskar gärna i sig lite av varje.

Lilla Röd är en cool kattunge. Han var störst när han föddes och det är han fortfarande.  Han är lite mamma-mys-pys-kattungen. När katthagen öppnas är han sist ut. ”Måste checka med mamma först”. Sen släpper han loss. Lilla Blå älskar att busa med Lilla Röd och han är en tacksam kamrat. När Lilla Röd tröttnar på lillebror smiter han iväg till mamma. Förstås.

Det har inte varit helt enkelt att döpa kattungarna men idag blev det nästan klart:

 

  • Lilla Vit  – döps till : SE*Vita tassar(nu)’s Absolut Kurant och kallas i Röda Huset för ”Kurre” (då Lillhusse alltid som liten sa att katter ”kurrar” när de spinner).
Vit Absolut Kurant
Kurre 160417 – Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved
  • Lilla Röd – döps till : SE*Vita tassar(nu)’s Absolut Rock och kallas i Röda Huset för ”Rocky” (då han är en sån cool rejäl katt).
Röd Absolut Rock
Rocky 160417 – Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Lilla Blå – kommer att antingen döpas till : SE*Vita tassar(nu)’s Absolut Honey och kallas i Röda Huset för ”Hoppy” (då han har mest spring i benen) eller SE*Vita tassar(nu)’s Absolut Snowflakes och kallas ”Snowy” (han ser ju både ut som en raring, söt som honung, men visst är han även en liten snöflinga).

Vilket av de två namnen tycker ni passar Lilla Blå bäst ?

Blå Absolut Honey
Hoppy eller Snowy 160417 – Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Jag har inte listat ut om jag kan lägga upp filmklipp här så den som vill se ett filmklipp kan strax surfa vidare till: https://www.facebook.com/vitatassar.nu/

Önskar Er alla en fin söndagkväll !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked