Valborg

Välkommen vår -> adjö vinterpäls

Nu efteråt är det ett under att jag inte fick ett astmaanfall -.

Katterna hade stampat runt i hallen i flera dagar. Varje gång det bars ut en väska genom ytterdörren försökte de slinka med. Antingen i en väska eller mellan benen på den som gick ut.

-Lämna oss inte. Vi måste få följa med!!! (katterna i kör)

Först när sandlådan bars ut kunde man se, Maräng dra en djup suck. Åker sanden ut = åker jag ut.  Becky och Walte, ännu för unga för att kunna spelreglerna. Trampade, stampade tills huslarmet började ticka …

-Jag tar Walte! (stora-T)

-Jag tar INTE Becky! (lilla-T)

Och vips var de borta.

Jag knappade in larmkoden för PÅ och böjde mig ner för att ta upp den sista väskan, min handväska. 60 sekunder tills larmet slogs på.

-Ja ska ni med då? Ska vi åka på sommarlov?!?

Jag behövde inte fråga Maräng två gånger. Tjoff – och så satt hon på min axel redo för avfärd!

Becky viftade ängsligt på svansen och pep om än ännu ängsligare.

-Det är klart att Du också ska följa med!

Jag böjde mig ner och Becky kröp skamsen upp på min arm så att jag kunde lyfta upp henne. Katterna på varsin axel – och så var dörren låst.  (Ingen försökte rymma tvärtom höll de sig fast i mig så hårt de kunde med sina avklippta klor).

Äntligen! Inte bara familjen andades ut. Katterna slöt ögonen så snart bilen lämnade Källvägen…

Akut behov av rollers

Vad som sedan hände är att katterna, som alla tre skaffat sig rejäla vinterkoftor, antagligen kände på sig att nu är det banne mig SOMMARLOV! I bilen hade vi, innan vi kommit till Borås nämligen pälstapp för flera månader, på en gång.

Vi stannade. Rollade. Päls i ögonen. Päls i munnen.

-Ge mig rollern! Ge hit rollern! Hjälp!

Väl framme vid stugan var alla tre katter flera kilo lättare. Kändes det som. Pälsen, bokstavligt talat föll av i bilen.

Minnen från juli, 2017.

I år var jag förberedd.

Kammade. Kammade. Kammade.

Små pälsbollar på trappstegen varje morgon jovisst (jobb nog åt den dagliga dammsugningen av Vita huset som håller skribenten i form – skämt och sido). 

Men nej – Maräng & Becky ville då inte släppa taget om vinterpälsen före sommarlovet i år heller.  Snön kanske kommer igen!

Men så. Jag var på jakt efter något att få bort vinterpäls på hästen med. Och där!

Equigroomer

Bara för att man ”googlat” något får man reklam presenterad för sig.

Jag köpte 2 till hästarna och 1 till katterna. Och YEZ de fungerar! I år kommer bilen inte vara en pälsfarm när vi åker på semester om ett par månader. Vinterpälsen är av, borta, redan i april. 

Detta lossnade när jag kammade Maräng 1:a  gången.( Jag har inte behövt kamma henne särskilt mycket efter detta): 

Här är länken till klippet jag fick se:

Via Vita tassar (nu) till equigroomer

PS.

Nej detta är inget sponsrat reklaminlägg från Equigroomer -> men jag sprider gärna information om saker som fungerar. Om Equigroomer vill får de självklart gärna skicka mig en ”kam” om de vill. De jag köpte till hästarna har blivit lite slöa nu, efter ett tag. Kan dock hända, att de lånas av fler än jag vet om, för de fungerar ju så bra! 

 

Uppdatering 180517: Equigroomer hälsar att de kommer att skicka en kam till mig som tack för blogginlägget. Vita tassar(nu) tackar och kammar vidare :). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked