Var nöjd med allt som livet ger

Igår kom vi hem från en lång resa. Innan vi for var det ett himla dividerande om vem av katterna som skulle få följa med:

  • Maräng. Självklart ska Maräng fira jul med familjen! Hon har ju hamnat i skymundan med alla dessa kattungar.

Först egna kattungar. Sedan på självaste midsommarafton anlände Becky. Och nu för en månad sedan, på en finsk kattutställning fick matte ögon för en kattunge igen; Walk with me.

Waltsu som han kallades hängde helt fräckt, inte bara med till hotellrummet efter kattutställningen, utan dök sedan också upp på Finlandsbåten!

”Vad ska det här vara bra för” muttrade Maräng i hytten.

”Det räcker väl med finfröken Becky och hennes påhitt. Yllebyxor hit yllebyxor dit och svansen i vädret.”

Maräng är som ni vet en mycket klok katt,  när hon såg att matte endast hade ögon för den lilla finska kattungen – förstod hon att det bara var att sätta igång. Skulle kattungen bli en svensk katt var det bäst att han snabbt lärde sig språket och lärde sig att klara sig utan sina finska bastubad.

Redan innan bilen körde igenom tullen i Stockholm hade Maräng förklarat för Waltsu att han nu hette Walte och sedan satte hon igång: med stortvätten.  Vänskapen var därmed ett faktum.

Valentine allas vän Maräng | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

  • Becky. Självklart ska Becky fira jul med familjen! Mellansvansbarnet har hamnat fullständigt i kläm.

Becky har inte accepterat att matte fått ännu en ögonsten; Walte. I Beckys värld är det hon som har flyttat från Italien till ett vitt slott i norden. Ett drottningvälde bestående av drottning Maräng och prinsessan Becky.

Beckys ser som sin primära uppgift att hålla alla fyrbenta inkräktare borta. Med stora tassar är det hon som styr och ställer. När det behövs ryter hon till, självklart med svansen i vädret.

Alla tvåbenta, de som bor i huset likaväl andra som hälsar på, är att betrakta som: betjänter. Betjänterna ska närhelst Becky önskar, servera henne och drottningen vällagad god mat. Betjänterna ska dessutom flera gånger om dagen, rensa toaletten från illaluktande partiklar. Desamma ska naturligtvis ideligen fyllas med lavendeldoftande sand så att trampdynorna alltid doftar gott.

Betjänterna ska betrakta städandet som sin ‘never-ending-arbetsuppgift’, päls som trillat bort ska: bort. Och inte att förglömma ska de tvåbenta naturligtvis alltid ställa upp som under-hakan-kliare, när helst Becky behagar.

Det är jag Becky som bestämmer | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved
  • Walte. Självklart ska Walte fira jul med familjen. Det blir en alldeles för stor arbetsbörda för Maräng att ta hand om både Becky och Walte under jul.

Efter mycket dividerande, vägande av för- och nackdelar blev det Walte som åkte norrut, 840 km till Östersund. Där firade Walte jul med åtta betjänter och en isbjörn. Ja det var i alla fall vad Walte trodde.

Isbjörn? | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

Efter ett dygn av spanande på isbjörnen tog Walte mod till sig och började latjja med björnen:

Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser
glöm bort bekymmer, sorger och besvär…

Isbjörnen, alias, samojeden-Sibby är en klok hund. Inte alls olik Maräng. Hon tog det coolt. Lät Walte jaga hennes viftande svans – för alla vet väl vad en kattunge gör när den lekt en stund?

Om frukter dig lockar
banan eller bär.
se till att du plockar dom utan besvär…

När Walte vaknade efter sin skönhetssömn fann han sin matskål tom. Han tittade runt efter matvraket Becky men såg henne ingenstans. Och så blev de båda vita djuren mycket goda vänner. Walte tvättade isbjörnens öron och jagade hennes viftande svans:

-Come om katten, det svänger ju
Va nöjd me livet som vi lever här..
bland träd o bär.. vi lever här

Och så fortsatte leken och Waltes matskål fick fyllas på oftare än någonsin …

Sibby och Walte | Copyright © 2016 Jessica Olsbo | All Rights Reserved

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked