Vita tassar i vita huset

Walte är fertil. Högfertil.

Två veckor före höstlovet tog jag det jobbiga men nödvändiga beslutet att placera en av våra katter hos fodervärd. Olyckslotten föll på Walte. Barnen grät och husse lovade, (efter att ha gnisslat tänder en hel natt), dem en resa till London. Han kände naturligtvis ansvar som bestämt att hans prinsessa (Becky) omöjligt kunde utsättas för ännu ett trauma (flytt). Becky hade ju redan fått flyga två flygplan och nästan pratat sönder sin lilla italienska tunga efter den traumatiska händelsen!

Nytt språk, kallt klimat.

Nej Becky hade haft nog av prövningar och kunde omöjligt flytta nu när hon äntligen förstått att hon kunde sova vid husses fötter om han burit dit henne.

(Och som hon sover. Husse måste på riktigt väcka henne genom att kittla henne med tårna och ändå Orkar hon inte resa sig upp utan trycker bestämt ner den bestämda hakan mot lakanet. Nä inte upp än).

Barnen torkade tårarna så gott de kunde och laddade för Paddington!

När resan så skulle bokas visade det sig att husse googlat på fel månad (!) priserna var de tiodubbla än han räknat med då han i ett snabbt ”sök efter tröst” hittat ett par ok-pris flygbiljetter från Landvetter v44.

Resa bort lite, tänka på annat

Lilla Walte. Vad hade vi ställt till med?!?

Husse bet ihop och matte tvingades släppa ”bomben” om att Picadilly cirkus kanske skulle bytas ut mot, ännu en weekend, i någon stad med en pool… Barnen var Inte lättflörtade. De har åkt på kattutställningar = besökt   m å n g a  badhus.

Barnen ställde ett motkrav: 

– Ni lovade! Blir det inte London ska Walte komma hem!!!

Så familjen i Vita huset åkte till London … Via Oslo (Tack Norge! Norrmännen har inte höstlov v 44). Maräng och Becky blev om inte bästisar bra polare den där veckan (tack världens bästa kattvakt A).

Walte fann sig väl tillrätta hos sina nya betjänter

-Inte illa pinkat, skulle Becky säga om det faktum att Walte strax efter ankomst lärde sina nya betjänter att ”mush” ska det va sju dagar i veckan vid Alla måltider. 

Sååå tillbaka till rubriken.

Walte är hemma. På uppdrag.

 

 

Vi har förstått men ändå inte förstått. Hurdan är en fertil hankatt?

  1. Gapig.
  2. Helt ointresserad av Dig.
  3. Tröstlös.
  4. Matvägrare.
  5. Kiss-skvättare
  6. Rastlös.
  7. Förändrad.
  8. Smal.
  9. Sökande.
  10. Ledsen.

Många punkter kan man ta,,,, men den sista!

Walte kom som sagt hem i fredags. Fodervärden hade berättat om hur Walte förändrats från en go, matglad kille till en enerverat gapande strövare… en ledsen katt. 

Det tog inte mer än två timmar. Två timmar efter Waltes ankomst hade jag fattat ett beslut. Nu klipper vi av dem! Det här är djurplågeri. Walte har endast plats för en sak i huvudet; tjejer!

”Vad har hänt med lillebror. Varför vill han inte gosa med mig?”. Lillhusse kunde inte hejda tårarna.

Jag bokar tid så snart det blir måndag mumlade jag på fredagskvällen…

Tänd alla ljus

I ett desperat försökt att framkalla löp hos Maräng tände vi All belysning i Vita huset. Som ett ljus stod Vita huset i Sävedalen natten mot lördag. Nu snabbspolar jag händelseförloppet. På söndag morgon var Maräng ovanligt kelig och Walte en aning lugnare. På måndag började Marängs svans svänga lite åt sidan. Idag är det onsdag och nu händer det! Maräng är redo och Walte har sin lucky day!

Håll alla tummar och tassar att det tar sig.

Vita tassar(nu) vill gärna ha små vita tassar tassandes i vita huset snart…

Walte har några fler tjejdejter på gång och matte har fått höra att den ”fertila hankatten” kan bli lite mer av sitt ”vanliga jag” efter parning så nu hoppas vi att Walte mår lite bättre en stund och orkar vänta på några fler tjejer. 

Ps. Jag har inte varit inloggad på evigheter. Ändå tittar Ni in ser jag i statistiken! Tack tack tack !!! Jag ska försöka att uppdatera lite oftare.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked