Viva l’Italia!

De flesta höjer på ögonbrynen. ”Italien? Varför då? Det finns väl katter i Sverige?”.

Ja, det trodde jag också. Men nej det verkar inte så. I alla fall hittar jag inga birmor som är till salu. Nu eller snart. Till mig. I färgen lilatabby, lilamaskad eller lilasköldpadd och som dessutom godkänns till avel.

Länge har tanken funnits om att vi ska ha två katter i Röda Huset. Jag har letat aktivt på alla birma sidor jag kan komma på. I Sverige. I Norge. I Danmark. I Finland. Enskilda sidor, rena birma sällskapssidor, annonsforum på nätet och på Facebook.

Jag har skickat runt 25 mail. Och hur många svar har jag fått tillbaka? Svar fem. I hela Norden. Fem uppfödare har bemödat sig att svara på mitt mail.

Att det nu ”stressat på” beror på att vi kommer att göra en längre resa i höst/vinter. Mina erfarenheter hittils av att vi reser iväg från Maräng är blandade. Hon far inte ”illa” men hon saknar oss. Hon tappar vikt. Jag inbillar mig, märk att jag skriver inbillar mig, för jag vet inte med säkerhet, men jag hoppas det är så: den dagen hon har en lurvig fyrbenta vän, kommer hon inte tänka så mycket på att vi är frånvarande. Jag hoppas jag har rätt! För det är av den anledningen vi nu köpt en katt till. Ända från Italien!

Tror ni att jag är nervös? Blir ni lite nervösa av att jag ens berättar om min plan. Flyga 1364 km med en vilt främmande katt i bagaget! En katt jag inte känner. Köpt av en uppfödare jag inte känner. Ett språk, Italienska, som bara det,,, utmanar en. Jag vet inte om jag ska fortsätta skratta eller om jag borde bli nervös på riktigt när säljaren, tillika uppfödaren, skriver om hundvalpen (!!!) och att Han (!!!) är så söt och kommer bli en sån fin mamma när/om han får kattungar …

Mina nära och kära är härdade. Jag kan inte skriva ”vana” för de säger som min far sa idag. ”Jag säger ingenting”. Pannans rynkor avslöjar honom. Han är djupt bekymrad! Precis som han alltid varit vid varenda beslut jag tagit som vilt överskrider hans världsuppfattning. Jag tar på mig de flesta onödiga rynkorna i hans ansikte. Samtidigt har han vett att erkänna att många av rynkorna visat sig vara helt onödiga spänningar. Se vad bra det oftast går…

Men. Ja jag vet! Det är en vild chansning. Inget jag direkt rekommenderar någon. Vi får se hur det går. Jag hoppas i alla fall:

  • Att katten är frisk
  • Att uppfödaren förstår sig på alla papper som ska fyllas i så vi inte fastnar i tullen
  • Att Maräng accepterar sin nya vän
  • Att katten är en vänlig själ
  • Att katten finner sin självklara plats i vår familj.

Viva l’Italia!

Har ni tips, eller ”har du tänk på detta” ni vill förmedla, hör av er, skriv under kommentarer, det uppskattas ! [Och apropå kommentarer; om någon kan hjälpa mig att ordna så fälten är på svenska, hör av er. Tack på förhand!]

 

 

2 Comments on Viva l’Italia!

jezziejoo said : administrator Report 2 years ago

Tack Siv ♥ ! Roligt att du gillar mina inlägg.

siv åslund said : Guest Report 3 years ago

Känner så starkt för denna lilla katt som du ska hämta i fjärran land och jag ber och hoppas VERKLIGEN att allt ska gå bra. Läser med stort intresse och glädje allt som du skriver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked